POGLEDAJTE VIDEO

Bezobrazno skup: Sat Jacob & Co inspiriran Bugattijem Chironom košta čak 10 milijuna kuna

Tijekom posljednjih nekoliko godina, Jacob & Co i Bugatti su udružili snage mnogo puta i stvorili pregršt jedinstvenih satova

Jacob & Co Bugatti Chiron Blue Sapphire

 Jacob & Co

Tijekom posljednjih nekoliko godina, Jacob & Co i Bugatti su udružili snage mnogo puta i stvorili pregršt jedinstvenih satova inspiriranih Chironom, a ovo je njihova posljednja kreacija.

Sat je nazvan Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal, i ima mnoge iste značajke kao drugi satovi iz kolekcije. Kao takav, ima potpuno funkcionalnu repliku Chironovog 8,0-litrenog W16 motora s četiri turbopunjača gdje se klipovi zapravo pomiču, a turbopunjači vrte.

image

Jacob & Co Bugatti Chiron Blue Sapphire

Jacob & Co

Ono što ovaj sat odvaja od ostalih je činjenica da je kućište u potpunosti izrađeno od safirnog kristala za koje je bilo potrebno nekoliko mjeseci obrade naprednim strojevima i ručnog poliranja. Safir je nakon toga obojen u Bugattijevu plavu nijansu.

image

Jacob & Co Bugatti Chiron Blue Sapphire

Jacob & Co

Gledano straga, Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal prikazuje neke od 578 ručno ukrašenih i ručno sastavljenih komponenti koje čine mehanizam. Mnogi od 51 dragulja korištenog u satu također su vidljivi sa stražnje strane. Ostali upečatljivi detalji sata uključuju rezervu snage inspiriranu Chironovim mjeračem goriva i tri safirne krunice.

image

Jacob & Co Bugatti Chiron Blue Sapphire

Jacob & Co

Na drugim mjestima, sat uključuje Jacob & Co 'Shock Protection System', akcente od 18-karatnog ružičastog zlata, gumeni remen i kopču od 18-karatnog ružičastog zlata. Stvorena je samo jedna jedinica i jednom je majstoru trebalo otprilike 120 sati da ga dovrši. Cijena? 1,5 milijun dolara, odnosno malo preko 10 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:05