AKTUALNO

Američko protiv meksičkog: Crash test Hyundaija pokazao drastične razlike između tržišta

Pstoji velika razlika u prioritetima potrošača od zemlje do zemlje, što znači da se proizvođači usredotočuju na različite aspekte

Crash test; Hyundai Accent i Hyundai Grand i10

 YouTube Screenshot

Sigurnost vozila ne bi trebala imati segregaciju - život je najosnovnija stvar bez obzira na to gdje živite. Nažalost, sigurnosni standardi uvelike se razlikuju po regijama, i Global NCAP je to odlučio pokazati crash testom, koji uključuje dvije osnovne Hyundai limuzine za američko i meksičko tržište.

S desne strane u ovom crash testu je Hyundai Accent – ​​trenutno najjeftinija limuzina južnokorejskog proizvođača u Sjedinjenim Državama. S lijeve strane je Hyundai Grand i10, koji je odgovarajuća najpovoljnija Hyundai limuzina u Meksiku. Accent se proizvodi u Meksiku, dok Grand i10 dolazi iz Hyundaijeve tvornice u Indiji.

image

Crash test; Hyundai Accent i Hyundai Grand i10

YouTube Screenshot

Dakle, koji su točno rezultati? Stručnjaci za sigurnost iz Global NCAP-a analizirali su kako se svaka limuzina ponašala tijekom sudara. Karoserija Granda i10 se jako zgužvala do točke u kojoj se područje vrata srušilo, A-stup se savio, a volan se pomaknuo unatrag. Sa samo dva zračna jastuka, razina zaštite na prednjim sjedalima je blizu nule, a stručnjak Global NCAP kaže da je rizik od smrtonosnih ili ozbiljnih ozljeda vrlo visok.

S druge strane, Accent se pokazao znatno sigurnijim. Sigurno nije najnaprednije vozilo na tržištu, ali je njegova karoserija štitila putnike i svih šest zračnih jastuka se aktiviralo. Vjerojatno se može reći da bi u slučaju stvarnog sudara između ova dva vozila putnici u Accentu jednostavno otišli s lakšim ozljedama, dok bi oni u Grand i10 bili teško ozlijeđeni.

Zašto se to događa? Globalni NCAP kaže da su jedan od razloga različite vrste propisa koji postoje u različitim zemljama. Također postoji velika razlika u prioritetima potrošača od zemlje do zemlje, što znači da se proizvođači automobila usredotočuju na različite aspekte svojih proizvoda za različite regije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:35