SERVIS

Ako tijekom vožnje čujete čudan zvuk ‘kuckanja‘, moglo bi biti ozbiljnije nego što mislite...

Mehaničar Simon Cheatle rekao je da zvukovi ‘kuckanja‘ mogu biti ozbiljniji nego što mislite

TikTok Screenshot

 TikTok Screenshot

Simon Cheatle, mehaničar u tvrtki Walsall Wood Tire and Service, osvrnuo se na čudne zvukove iz automobila i rekao je da oni ponekad mogu dovesti u opasnost i vaš život. Dok se vozači možda neće truditi popraviti neugodnu buku kuckanja, on je rekao: "Uvijek se isplati to provjeriti".

Podijelivši video na profiliu TikTok @walsallwood_tyre, rekao je da buku može uzrokovati donji spoj na kotaču i da može oštetiti druge dijelove vašeg automobila.

Donji kuglasti zglob povezuje upravljačku ručicu sa zglobovima upravljača, a kada zakažu, mogu uzrokovati nesigurno upravljanje i rukovanje, a mogu čak dovesti do gubitka kontrole, prema automobilskim stručnjacima na thedrive.com. Demonstrirajući na Renaultu, Simon objašnjava: "Ljudi nam često dolaze i kažu: "Čujem lagano kuckanje, ne mislim da je nešto ozbiljno, ali možete li to pogledati?".

"Zvuk je jako neznatan, i nije stalno tu, zbog čega biste mogli pomisliti da je nešto nebitno". "Nažalost, to je donji kuglasti zglob i ako pogledate, koliko slobodnog hoda ima u tom kotaču. Gledajte, sada doslovno visi. To će dovesti do toga da upravljač postane "neizravan" za upravljanje i povećat će trošenje i habanje svih ostalih komponenti povezanih s njim".

Prema stručnjacima na thedrive.com, ne biste trebali voziti s neispravnim kuglastim zglobom, a nastavak ignoriranja mogao bi se pokazati vrlo skupim. "Nastavak vožnje može prouzročiti štetu na drugim komponentama vozila, a ako zglob potpuno otkaže, mogli biste izgubiti kontrolu nad vozilom, što može dovesti do sudara i ozljeda", rekli su.

Iz tog razloga, Simon je pozvao vozače da dovezu svoje automobile u najbližu garažu čim uoče bilo kakve čudne zvukove. Otkako je objavljen, video je imao više od 32.000 pregleda i stotine lajkova. Mehaničar često objavljuje educirajući svoje pratitelje o dijelovima automobila i mogućim opasnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:29