SAVJETNIK AUTOKLUBA

Razmišljate putovati na posao skuterom ili motociklom? Pet razloga zašto je to odlična ideja

Vozači su otkrili da motocikli mogu biti i praktični i zabavni u isto vrijeme, a posjedovanje također košta znatno manje od auta

Vožnja motociklom

 Popular Mechanics

Motocikli su u vrijeme pandemije postali dosta popularni. Vozači su otkrili da motocikli mogu biti i praktični i zabavni u isto vrijeme, i što je vrlo važno, posjedovanje mnogih također košta znatno manje od automobila.

Povećanje cijena goriva samo je još jedan argument u korist motocikala. Jedan sjajan način da osigurate niže troškove putovanja jest da si nabavite motocikl. Ovo je pet razloga zašto je motocikl dobra ideja.

1) Smanjeni troškovi goriva

image

Točenje goriva u motocikl

YouTube Screenshot

Postoji širok raspon motocikala koje možete birati, a kao i automobili, svi imaju različitu potrošnju goriva. S vremenom, starost ili modifikacije mogu promijeniti potrošnju, međutim, u velikoj većini slučajeva, motocikli troše znatno manje od automobila ili kamiona. I ne biste trebali isključiti velike skutere kao opciju. U prosjeku nude domet od 120 kilometara, a troše znatno manje od nekih većih motocikala.

2) Parkiranje je znatno lakše

image

Parkiranje motocikla

Proride Motorcycle Training

Ovo se neće odnositi na sve, ali ako putujete na posao u grad gdje je naći slobodno parking mjesto jako teško, onda će vam motocikli olakšati život. Možete ih parkirati na toliko mjesta koje iz automobila ne biste ni vidjeli. Mnogi vozači motocikala tretiraju kao bicikle, a ako ste zabrinuti zbog krađe, na raspolaganju su vam brojne opcije zaštite, poput brave za disk i slično.

3) Vožnja nakon posla poslužit će kao "ispušni ventil"

Nemojte nas krivo shvatiti - vožnja automobilom također može biti opuštajuća, ako vaš put kući s posla ne uključuje velike gužve, naravno. No vožnja motocikla nešto je sasvim drugo, i ako imate užasan dan na poslu, možete se radovati vožnji kući. Jedna stvar koju svi možemo poštivati je da vožnja motocikla pozitivno utječe na vaše mentalno zdravlje.

4) Izbjegnite gužve

image

Dijeljenje traka

Motorcycle.com

Naime, na motociklu ćete uvijek biti agilniji u prometu i naravno uvijek poštujte sva prometna pravila i budite posebno pozorni.

5) Električni motocikli koštaju manje od električnih automobila

image

Ethec City

Ethec

Ako ste razmišljali o električnom vozilu, vjerojatno ste primijetili da električni automobili nisu baš jeftini. Čak i s državnim poticajima, i dalje koštaju više od alternative s unutarnjim izgaranjem. Međutim, na tržištu postoje razni električni motocikli, koji su bitno jeftiniji od električnih automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:49