dobro je znati

Ovaj dio imaju svi auti, no malo vozača zna za njihovu vrlo korisnu funkciju osim za zatvaranja vrata

Postoji dio koji se nalazi na okviru vrata svih auta u obliku prstena koji se koristi za "hvatanje" vrata i njihovo držanje zatvorenima

Prsten za zatvaranje vrata (ilustracija)

 Profimedia

Postoji dio koji se nalazi na okviru vrata svih automobila, u obliku četvrtastog prstena koji služi za "hvatanje" vrata i njihovo držanje zatvorenima. Aktiviranjem kvake na vratima, brava se otključava i oslobađa iz ovog prstena. Ovaj je dio ugrađen izravno na karoseriju i izrađen je od ojačanog čelika.

image

Prsten za zatvaranje vrata (ilustracija)

Web Screenshot

S druge strane otvora vrata nalaze se sama vrata i šarke koje ih drže i koje im omogućuju pomicanje kako bi se otvorila ili zatvorila, često s pripadajućim naljepnicama s kodom boje karoserije ili, najčešće, tablicom s naznačenim pritiscima u gumama.

Koju tajnu funkciju skriva?

No to ovom prstenu i nije jednina funkcija. Budući da je "prsten" vijcima pričvršćen izravno na nosač karoserije, njegova strukturna čvrstoća podnosi veliku težinu. Zato se može koristiti kao stepenica za lakši prilaz krovu. No, naravno, prsten je premalen da biste na njega mogli staviti stopalo. Kako bi se to riješilo, na internetu možete pronaći dodatke koji služe kao svojevrsne stepenice i koji se na brz način mogu pričvrstiti na ovaj prsten.

image

Kukica za penjanje do krova

Amazon

Te su "stepenice" obično prekrivene gumom, a neke su čak toliko velike da mogu stati obje noge. Cijena im varira od 10 eura do gotovo 50 eura. S ovim dijelom "usidrenim" na prsten, možete puno lakše dosegnuti krov vozila, pogotovo ako je automobil visoki SUV kako biste lakše smjestili krovnu kutiju ili bicikle...

image

Kukica za penjanje do krova

Amazon
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 09:41