TEHNIKA

Ducati Multistrada V4 prvi je motocikl na svijetu s radarskom tehnikom sprijeda i straga

Sigurnosna tehnologija omogućit će bikerima iskustvo asistencije u vožnji kakvo još nije zabilježeno na dva kotača
Radarska tehnologija
 Ducati

Ducati je u pogonima u Borgo Panigaleu već započeo proizvodnju četvrte generacije modela Multistrada V4, a novi će novi model kojeg premijera očekuje 4. studenog biti prvi motocikl na svijetu s ugrađenom prednjom i stražnjom radarskom tehnologijom. Iz tvrtke također naglašavaju i kako je novi V4 motor vrlo kompaktan i moderan, no specifikacije i sve detalje će otkriti uoči službenog predstavljanja.

image
Radarska tehnologija
Ducati

Naravno, glavna je novost spomenuta radarska tehnologija kao pomoć u vožnji razvijena u suradnji sa specijalistima iz Boscha, a trebala bi donijeti revoluciju u svijet motocikala jer osigurava duga putovanja autocestom sigurnijima i ugodnijima. Inače, Ducati je na radarskoj tehnologiji za svoje motocikle angažiran posljednje četiri godine, a kod nove Multistrade V4 je riječ o dvije radarske jedinice dimenzija 70x60x28 mm (slično modernoj akcijskoj kameri) mase tek 190 grama i savršeno se integrira u motocikl.

image
Radarska tehnologija
Ducati

Jedinica sprijeda funkcionira kao prilagodljivi tempomat koji automatski podešava udaljenost od ostalih vozila pri vožnji brzinama u rasponu od 30 do 160 km/h dok istodobno, stražnji radar detektira i signalizira vozila koja ulaze u "mrtvi kut" kao i vozila koja se velikom brzinom približavaju straga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:31