POLOVNI AUTOMOBILI

Iznenađeni? Ovaj kompakt u Njemačkoj kao rabljeni bolje drži cijenu od VW Golfa i Škode Scale

Korejski model se na prvo mjesto u razredu kompaktnih vozila plasirao s motorom 1.0 T-GDI sa 100 konjskih snaga
Kia Ceed
 Kia

Kia Ceed je po mišljenju Bähr & Fessa ocijenjen kao ‘velikan preostale vrijednosti 2025. godine.’Naime,rabljeni Kia Ceed najbolje zadržava vrijednost po ocjeni ove priznate njemačke tvrtke za tržišna istraživanja, a pritom ta visoka prodajna vrijednost rabljenih vozila vlasnicima Kije donosi značajnu financijsku korist, objavio je njemački Focus.

image
Kia Ceed
Kia

Posebne pohvale su dobila još dva modela Kije - Stonic, koji je završio kao drugoplasirani u kategoriji malih sportskih terenaca, te Picanto koji se plasirao na 3. mjesto u vrlo konkurentskoj klasi malih automobila.

Ovo značajno priznanje od strane neovisne, globalno priznate tvrtke naglašava vrijednost Kia vozila i pravilnost puta kojim korača ovaj brend kako bi kupcima svojih vozila smanjio troškove vlasništva.

image
Kia Stonic
Kia

Model Ceed se na prvo mjesto u razredu kompaktnih vozila plasirao s motorom 1.0 T-GDI sa 100 konjskih snaga. Stručnjaci iz Bähr & Fess ocjenjuju da će četiri godine nakon kupovine novo vozilo izgubit 8.379 EUR* i zadržat 48,5 posto vrijednosti i time pobijediti konkurenciju iz Škode (Scala) i Volkswagena (Golf).

Kia Stonic 1.2 (84 KS) će po procjeni do 2025. godine izgubit 7.909 EUR* i zadržat 52,5 posto vrijednosti novog vozila. Picanto 1.0 (67 KS), koji je zaslužio posebno isticanje, trebao bi do 2025. izgubiti 5.536 EUR*, dok će zadržat 48,5 posto vrijednosti novog vozila.

Stručnjaci iz Bähr & Fessa

image
Kia Picanto
Kia
procjenjuju apsolutnu i relativnu otkupnu vrijednost svakog vozila kod daljnje prodaje za četiri godine. Procjene Bähr & Fess se temelje na podacima financijskih institucija i organizacija, koje djeluju u automobilskom sektoru, uključujući i glavne banke i leasing kuće. Rezultate je objavilo online izdanje njemačkog Focusa.

“Ovaj zbir nepristranih i vrlo respektabilnih prognoza pokazuje kako Kia strankama nudi visoku vrijednost kroz čitav životni ciklus vozila, što znači da smo na pravom putu kreiranja putničkih vozila koja će i dalje zadovoljavati različite potrebe tržišta,” rekao je Jason Jeong, predsjednik Kia Europe.

*Njemačka prodajna cijena se temelji na 15.0000 prijeđenih kilometara godišnje u razdoblju 4 godine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 11:25