Najam auta za skijanje

Ponuda nikad bogatija, a cijene povoljnije: Luksuzni terenci mogu se iznajmiti za 35 eura dnevno

U ponudi su prostrane krstarice poput Škode Superb ili Mercedesa E-klase, ali i brojni SUV modeli - idealni za vožnju zimi
 Marin Tomaš

Sezona skijanja je pred vratima, a vaš automobil je već u poodmaklim godinama i niste sigurni da bi se u njemu bilo pametno s obitelji zaputiti do skijališta udaljenog kakvih 1000 kilometara, i to u najizazovnije doba godine, po zimi, hladnoći i snijegu...

Ili vaš automobil jednostavno nije dovoljno velik za obiteljski odlazak na skijanje, jer inače koristite manji, gradski model, čisto dovoljan za uobičajene, svakodnevne vožnje, ali ne i za odlazak s društvom na skijanje.

Ne očajavajte, jer postoji jednostavno, pouzdano i financijski prihvatljivo rješenje, a nudi ga poznata rent-a-car tvrtka Carwiz, koja u ponudi za najam ima široku lepezu novih, redovito servisiranih i bogato opremljenih vozila s kojima se brzo i bezbrižno mogu dohvatiti bijele padine.

image
Marin Tomaš

Među ponuđenim vozilima pritom se ne nalaze samo inače iznimno traženi gradski modeli poput Fiata 500 i Citroena C3, nego i prostrane krstarice poput Škode Superb ili Mercedesa E-klase, ali i brojni SUV modeli, zbog svoje povišene koncepcije idealni za vožnju u zimskim uvjetima.

Iz bogate ponude tako je jednostavno odabrati dovoljno velik i prostran automobil, u koji će stati sve što ste zamislili ponijeti, pa i skije, pancerice, štapovi, kacige... Odnosno, cijela skijaška oprema.

I to po izuzetno prihvatljivim cijenama - primjerice, automobil klase Opel Mokke može se unajmiti za svega 25 eura dnevno, odnosno 110 eura tjedno.

image
Marin Tomaš

Tu su i modeli sa sedam sjedala, poput Dacije Jogger ili Peugeota 5008, a za najam se nude i putnički kombiji poput Renaulta Traffic ili Mercedesa V-klase, u koje stane i po osam osoba, odnosno veće skijaško društvo, koje može podijeliti trošak puta.

Kako smo se i sami uvjerili u Carwizovoj poslovnici u Savskoj 106 u Zagrebu, procedura preuzimanja je krajnje jednostavna s obzirom da se odabir, rezervacija i plaćanje vozila može napraviti online, na internetskoj stranici www.carwizz.hr.

image
Marin Tomaš

Dovoljno je doći na dogovorenu lokaciju, potpisati potrebnu dokumentaciju i već ste na putu. U Carwizu će vam besplatno ponuditi i dječju sjedalicu i GPS uređaj, a želite li na put bez ikakvih briga možete i nadoplatiti potpuno pokriće možebitne štete na vozilu.

Top 5 modela za odlazak na skijanje

image

Opel Mokka

Matija Djanjesic/CROPIX

Opel Mokka

Iako kraća od 4,5 metra, Opelova Mokka dovoljno je prostran SUV da se s njime manja obitelj može bez straha uputiti na duže putovanje. U tome će vjerojatno najviše pomoći činjenica da nudi prtljažnik od 350 litara, kao i privlačna cijena dnevnog najma od samo 25 eura.

image

Kia Sportage

Darko Tomas/CROPIX

Kia Sportage

Osim povišenog položaja za upravljačem koji vozaču nudi uzoritu preglednost, te povišene podnice i robusnog ovjesa koji dobro dođu kad se vozi po zahtjevnijim dionicama, Kia Sportage nudi i prostranu unutrašnjost te prtljažnik od gotovo 600 litara. Dnevni najam u Carwizu stoji 35 eura.

image

DS7 Crossback

Darko Tomas/CROPIX

DS 7

Prostrani francuski SUV dugačak 4,59 metra namijenjen je onima koji si za odlazak na skijanje žele priušiti elegantan i profinjen, ali i iznimno prostran automobil. Usprkos prestižnoj izvedbi i luksuznoj opremi u Carwizu se nudi za svega 38 eura na dan.

image

Dacia Jogger

Darko Tomas/CROPIX

Dacia Jogger

Kao jedan od rijetkih automobila na tržištu sa sedam sjedala, robusni rumunjski karavan savršen je odabir kad na skijanje ide obitelji s više članova ili pak veće društvo. U prtljažnik, u konfiguraciji s pet sjedala, stane čak 565 litara, a dnevni najam nudi se od 76 eura.

image

Škoda Superb

Škoda

Škoda Superb

Češka limuzina izvrstan je izbor za duža putovanja, prostorom za noge u drugom redu uspješno konkurira i nekim predsjedničkim limuzinama, a njezin prtljažnik od čak 625 litara s lakoćom prima svu skijašku opremu. Dnevni najam pritom stoji više nego prihvatljivih 42 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:22