KAO U PEĆNICI

Živio u autu s 47 mačaka, pa ih ostavio zaključane na plus 35 satima: Tada je stigla pomoć

Akcija spašavanja trajala je više od četiri sata i srećom mačke imaju samo manje zdravstvene probleme

Mačke u autu

 Animal Humane Society (AHS) Facebook

Ljudi iz organizacije Animal Humane Society spasili su 47 mačaka iz vozila na odmorištu u Harrisu, Minnesota (SAD) u utorak, 14. lipnja, od "ekstremne vrućine i nehigijenskih uvjeta".

Mačke je AHS-u na kraju predao njihov vlasnik, koji je već neko vrijeme živio sa životinjama u vozilu, navodi organizacija. Vlasti su postale svjesne situacije u utorak ujutro nakon što su primile pozive zabrinutih građana koji su vidjeli mačke na odmorištu Goose Creek.

Kapetan Derek Anklan iz ureda šerifa okruga Chisago rekao je da nema kriminalne istrage o ovom slučaju jer su uloženi napori da se zbrine mačke, javlja portal bringmethenews.com.

Vlasnika su na mjestu događaja procijenili liječnici i pokazalo se kako je riječ o ovisniku o opijatima. Prema AHS-u, vlasnik je već predao 14 dodatnih mačaka lokalnoj organizaciji prije spašavanja u utorak.

Temperature su u utorak u cijeloj Minnesoti skočile preko 32 stupnja sve do maksimalnih 36. Indeks topline bio je još veći zbog visoke vlažnosti i točke rosišta.

Na takvoj vanjskoj temperaturi, 10 minuta u zatvorenoj kabini automobila iznosi 45 stupnjeva Celzija, nakon 20 minuta iznosi 51 stupnjeva Celzija, a nakon sat vremena užarenih gotovo 60 stupnjeva.

O mačkama spašenim s odmorišta brinu se, pregledavaju i ocjenjuju veterinarsko osoblje i osoblje za ponašanje životinja, priopćio je u srijedu AHS. Mačke su u rasponu dobi od manje od 1 godine do više od 12 godina i čini se da imaju samo manje zdravstvene probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:26