ludi rekordi

Želite li u Guinnessovu knjigu rekorda? Ovaj auto rekord možete i vi srušiti uz malo volje i vremena

Pritom nećete previše uživati niti se zabavljati, no itekako ćete iskazati svoju ljubav prema automobilima

Ljubljenje auta, ilustracija

 Profimedia

Da biste srušili većinu Guinnessovih rekorda vezanih uz automobile treba vam puno novca, treninga, dobra kondicija, inovativnost i još mnogo toga. No jedan rekord koji u knjizi stoji već 10 godina možete srušiti samo ako ste dovoljno uporni i imate višak vremena. Pritom nećete previše uživati niti se zabavljati, no itekako ćete iskazati svoju ljubav prema automobilima. Ili možda svoju "nastranost". O čemu se radi?

Da biste ušli u Guinnessovu knjigu rekorda naime morate neprestano ljubiti automobil duže od 76 sati koliko iznosi aktualan rekord. Njega su postavili žena i muškarac iz Meksika, stanoviti Jesús Juárez Vite i Ernesta Hernandez Ambrosio 14. listopada 2013. godine u jednom meksičkom zabavnom parku. No kako im je to uopće palo na pamet?

Ne, Jesús i Ernesta to nisu radili iz čistog poriva za rušenje rekorda, već su sudjelovali u jednostavnom natjecanju. Izvučeni dobitnici nagradne igre dobili su priliku ljubiti automobil, a onome koji najduže izdrži obećana je atraktivna nagrada, odnosno konkretni automobil.

image

Ljubljenje auta, ilustracija

Facebook

Jesús i Ernesta toliko su ozbiljno shvatili zadatak da su se organizatori nakon duže od tri dana zasitili svega i nabavili još jedan automobil od sponzora kako bi uporne natjecatelje natjerali da konačno prestanu ljubiti auto. Natjecanje je proglašeno neriješenim, a oboje natjecatelja je dobilo automobil i mjesto u Guinnesovoj knjizi rekorda.

Ranije, 2012. godine stanovita je Kara Stone osvojila Chevrolet nakon što je 70 sati ljubila automobil na dilerskom natjecanju u Dexteru u Michiganu.

S obzirom da je od tada prošlo više od 10 godina, mislimo da je pravo vrijeme za novi rekord.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:20