UPITNA IZVEDBA

Želio pretvoriti mali Mercedes SLK u supersportski SLR McLaren: Evo kako je taj zahvat uspio...

Iako ga je vlasnik odlučio modificirati do toga da je neprepoznatljiv, značka na stražnjoj strani otkriva da je riječ o SLK 230

Mercedes-Benz SLK 230

 choTOT

Modificirani Mercedes-Benz SLK počeo je dobivati medijske pozornosti odmah nakon što je objavljen na vijetnamskom oglasniku rabljenih automobila. Ljepota je u oku promatrača, ali zaista, ovaj primjerak objektivno je neukusan.

image

Mercedes-Benz SLK 230

choTOT

Iako ga je vlasnik odlučio modificirati do toga da je gotovo neprepoznatljiv, značka na stražnjoj strani otkriva da je riječ o Mercedesu SLK 230. Opremljen je parom 'škarastih' vrata koje malo podsjećaju na talijanski stil. Eksterijer automobila dobio je paket karoserije koji uključuje revidirane prednje i stražnje odbojnike.

image

Mercedes-Benz SLK 230

choTOT

Prednji dio Mercedesa ima i novu crnu masku hladnjaka, a preko prednjih svjetala postavljeni su bizarni poklopci. Na svakoj strani prednjih blatobrana vlasnik se odlučio ugraditi velike 'peraje' u crnoj boji, naizgled inspirirane onima Mercedes-Benz SLR McLarena.

image

Mercedes-Benz SLK 230

choTOT

Još neke vanjske modifikacije uključuju proširene lukove kotača, fiksno stražnje krilo i stražnji difuzor. Promjene su napravljene i unutar kabine – sjedišta i upravljač su obloženi kombinacijom crne i crvene kože, dok je na kontrolnoj ploči prostirka od životinjskog krzna.

image

Mercedes-Benz SLK 230

choTOT

Sumnjamo da su na automobilu napravljene modifikacije ispod poklopca motora, ali to je u redu jer je SLK 230 iz tvornice izašao opremljen 2,3-litrenim četverocilindričnim benzincem sposobnim za 192 KS i 280 Nm okretnog momenta. Cijena i nije tako visoka – vlasnik za njega traži 55 milijuna vijetnamskih donga, što je ekvivalent od oko 15.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:03