PILOT PROGRAM

Zbogom dostavljačima: Hyundai Ioniq 5 tvrtke za dostavu Uber Eats dostavlja hranu u Kaliforniji

Kako bi se pripremio za pilot program, tvrtka Motional je provela mjesece proučavajući svaku točku iskustva dostave

Hyundai Ioniq 5 EV

 Uber Eats

Dostava Uber Eatsa u Santa Monici uskoro će se promijeniti. Danas su tvrtka za dostavu hrane i Motional počeli koristiti svoju automatiziranu uslugu dostave, a patnerstvo je započelo u prosincu prošle godine.

Ovaj pilot program omogućit će Motionalu i Uberu da proučavaju tehnologiju i potražnju potrošača. Također će naučiti kako potrošači komuniciraju s autonomnim vozilom.

Dostavna služba radi tako da obavijesti restoran kada AV stigne na određeno mjesto preuzimanja. Tu je posebno dizajniran pretinac na stražnjem sjedalu za hranu. Kada AV stigne na mjesto za istovar, upozorava kupca koji može otključati vozilo putem aplikacije Uber Eats i preuzeti svoju narudžbu.

image

Hyundai Ioniq 5 EV

Uber Eats

Motional, zajedničko ulaganje između Aptiva i Hyundaija, koristi Hyundai Ioniq 5 EV za svoja dostavna vozila, koja je tvrtka modificirala za AV uslugu. Iako tvrtka ima iskustvo u transportu putnika, njezina automatizirana usluga dostave hrane je prvi poticaj u obavljanju komercijalnih isporuka. Ovo je također prvi put da se Uber Eats udružio s tvrtkom za autonomna vozila za dostavu.

Kako bi se pripremio za pilot program, Motional je proveo mjesece proučavajući svaku dodirnu točku iskustva isporuke od početka do kraja.

To je uključivalo opsežna testiranja u LA području kako bi se osigurale sigurne, učinkovite i pouzdane isporuke za početak usluge. Ali kao što smo uvijek iznova vidjeli, postoje situacije u stvarnom svijetu na koje računalo nikada ne može biti potpuno spremno.

image

Hyundai Ioniq 5 EV

Uber Eats

Abe Ghabra, izvršni direktor Motionala, rekao je da ovaj pilot program "označava sljedeću fazu" komercijalnog plana tvrtke. Njih dvoje će koristiti povratne informacije iz ovog programa kako bi oblikovali kako se program može brzo proširiti na više područja u Los Angelesu i drugim gradovima. Motional to vidi kao postavljanje "temelja za buduće komercijalne aktivnosti" s Uberom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:35