TUNING

Za sada samo cool ideja: Poznati tuner pretvorio VW Golf R u povišenu terensku zvijer

Projekt trenutno postoji samo u digitalnom svijetu, ali bi se mogao dogoditi i u stvarnom životu ako bude dovoljno interesa

Delta 4x4 VW Golf R Country

 Delta 4x4

U današnje vrijeme u kojem dominiraju crossoveri i SUV-ovi, čudno je da Volkswagen nije vratio Golf Country izveden iz druge generacije "iz mrtvih". Zato je tuner Delta 4×4 odradio sav posao po pitanju te ideje pretvarajući najbrži Golf u terensku zvijer.

image

Delta 4x4 VW Golf R Country

Delta 4x4

Originalni Golf Country iz davne 1989. godine proizvodio je Steyr-Daimler-Puch u Austriji iako je bio službeni proizvod VW-a, a kreacija Delta 4×4 koristi sustav pogona na sve kotače 4Motion i 2,0-litreni TSI pogonski sklop s turbom koji je sposoban proizvesti između 319 i 333 KS (235 i 245 kW), ovisno o varijanti.

image

Delta 4x4 VW Golf R Country

Delta 4x4

Najznačajnija nadogradnja je komplet za podizanje od tla za 80 mm, što je rezultiralo razmakom od tla koji bi posramio većinu SUV vozila. Podignuti ovjes definitivno bi ugrozio upravljivost Golfa R, ali bi mu također omogućio vožnju po svim vrstama terena.

image

Delta 4x4 VW Golf R Country

Delta 4x4

18-inčni Hanma naplatci obuveni su u gume za sve terene, dok dodaci ventiliranih blatobrana pokrivaju šire tragove na obje osovine. Delta 4×4 također je dodala pet PIAA LED dioda na poklopcu motora i metalni krovni nosač koji može držati sve vrste opreme plus rezervni kotač pune veličine.

image

Delta 4x4 VW Golf R Country

Delta 4x4

Ostatak karoserije, uključujući agresivne aerodinamičke elemente, preuzet je s Golfa R bez ikakvih promjena. Ova kreacija trenutno postoji samo kao digitalni projekt, ali Delta 4×4 je rekla da bi mogla proizvesti ograničeni broj od 25 jedinica ako bude dovoljno interesa.

image

Delta 4x4 VW Golf R Country

Delta 4x4

Cijena takve konverzije bila bi oko 35 tisuća eura, uz cijenu jednog standardnog Golfa R, naravno. Za konverziju bi bilo potrebno između 6 do 9 mjeseci rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:19