NEMOGUĆA USPOREDBA

Video: Zašto se odlučiti za Bentley Flying Spur kad možete kupiti i Daciju Sandero?

Unatoč cijeni, ne morate brinuti da je Dacia napravljena od "starih rumunjskih novina", zaključuje autor videa
Dacia vs. Bentley
 Youtube screenshot

Diljem tržišta Europe jedan od najpovoljnijih auta uopće je nova Dacia Sandero koja, kod nas primjerice, u početnoj varijanti SCe 65 Essential stoji 84.000 kuna. Prilično lijepa cijena za potpuno novi automobil s jamstvom.

Pritom, postoji i nešto skuplja verzija s tvorničkim ugrađenim plinom ECO-G 100 koja stoji 91.900 kuna. Dovoljno da se čovjek zapita: treba li mu uopće više od toga i tog iznosa potrošenog za automobil i ne kupiti ništa skuplje.

A, kako se jedan od najjeftinijih automobila u Europi snalazi u usporedbi s jednim od najskupljih provjerio je Rory Reid iz Auto Tradera i na megdan Daciji doveo novi Bentley Flying Spur koji košta 2,5 milijuna kuna.

Premda Dacija nema ništa novo osim činjenice što se u novoj generaciji temelji na aktualnom Renaultu Cliju, prvo što Reid otkriva jest da je Sandero više "budget" nego jeftin automobil kod kojeg se treba puno toga odreći.

To znači da je ispod kože siguran u vožnji i izrađen prema današnjim standardima. Dakle, unatoč cijeni, ne morate brinuti da je Dacia napravljena od "starih rumunjskih novina", zaključuje Reid.

Doduše, ne postoji taj "svemir" u kojem se Sandero po bilo kojim značajkama osim da oba voze na četiri kotača može usporediti s Bentleyem, ali Reid iznosi dobru poantu: Nemate masažna sjedala? Platite si satove prave masaže sa svim novcem koji uštedite ako kupite Daciju, a ne Bentley.

Prava poanta usporedbe s Bentleyem jest istaknuti da je Sandero zapravo sasvim zadovoljavajući "višebojac" i uspijeva biti upravo ono što mora ponuditi povoljan automobil: dobru protuvrijednost za novac.

Sandero je "sjajan automobil koji pokazuje točno što se može učiniti s proračunom, a da se ne skrene u previše zavoja", slikovito zaključuje Reid. "To samo pokazuje da zapravo ne morate potrošiti puno novca da biste danas dobili puno od novog automobila."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:56