UMJESTO INOVACIJE, MUKE PO TESLI

VIDEO: U TESLI UVELI NOVU TECH FUNKCIJU Korisnici na društvenim mrežama demonstrirali kako je ona sve samo ne usavršena i sigurna

 

Teslini modeli su poput primjerice Iphonea – svako malo nudi se ažuriranje softvera koje donosi neke nove značajke.

A ovaj put je riječ o značajnom ažuriranju, pa tako Verzija 10.0 ima jednu veliku novost – „Smart Summon” opciju.

U Tesli ističu kako je „idealna za korištenje kada po izlasku iz supermarketa imate puna kolica, a automobil vam je daleko, ili kada primjerice pada kiša i ne želite kisnuti”.

U takvim slučajevima pomoću ove opcije možete „pozvati Teslu” da vas pokupi. Zvuči cool, zar ne? Naravno, bilo bi cool da je funkcija usavršena, no čini se kako to nije slučaj.

Naime, internetom su počeli kružiti različiti isječci u kojima se mogu vidjeti svi nedostaci.

Krenimo s ovom snimkom koja je osvanula na YouTubeu:

Vlasnik je zadovoljan sa funkcijom, no jasno je kako je Tesla dionicu od tek nekoliko metara prošla s puno muke i „smetnji”, da bi na kraju stala nasred parkirališta...

Ipak, to nije tako strašno jer nije nikoga ugrozila, što je slučaj sa sljedećim primjerkom – vlasnici su odlučili pozvati Teslu i snimati.

Ipak, u jednom trenutku prilikom dolaska na raskrižje s cestom koja ima pravo prolaska Teslin sustav je krivo procijenio situaciju, pa je na Teslu umalo naletio automobil koji se kretao svojim putem na cesti s pravom prolaska.

Neki nisu imali sreće, pa je tako jedan korisnik na Twitteru napisao kako je uključio sustav ispred svoje kuće, a Tesla se zatim zabila u garažna vrata i napravila popriličnu štetu na bočnom dijelu.

Ipak, ovaj slučaj ipak je malo sumnjiv što su otkrili korisnici Twittera koji su u komentarima objasnili da se šteta ne podudara s pričom da se automobil zaletio u rub vrata prednjom stranom...

Među snimkama vezanim uz ovu funkciju našla se i jedna koja je završila s materijalnom štetom. Ipak, u ovom slučaju ne možemo reći kako je Tesla „krivac”, a situacija je svakako škakljiva.

Vlasnik je uključio sustav i krenuo snimati, a Tesla je krenula voziti parkiralištem. U jednom trenutku vozač Lexusa krenuo se isparkiravati iz parkirnog mjesta i nije uočio Teslu.

To je završilo kontaktom, a vlasnik Tesle ni sam ne zna treba li ovu snimku pokazati osiguranju.

Naime, u Tesli su napomenuli kako je sustav za korištenje na privatnim posjedima i kako je vozač u svakom trenutku odgovoran za automobil koji ponekad ne može detektirati sve prepreke na putu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:02