NEOČEKIVAN REZULTAT!

VIDEO: STAKLA NA STAROM VOLKSWAGENU GOLFU IV ČVRŠĆA SU OD CYBERTRUCKOVIH! Pogledajte sve pokušaje razbijanja, od čelične kugle, zračne bazooke...

 
 Youtube screenshot

Tesla je predstavljanjem velikog kamioneta Cybertruck šokirao svijet. Automobil je napravljen od čvrstog čelika, a stakla su trebala biti neprobojna. No već na samoj prezentaciji Elon Musk je uspio slomiti bočno staklo bacanjem čelične kugle u njega.

Brojni kritičari odmah su krenuli ismijavati Muska zbog neuspjelog pokušaja, ali poznati YouTube kanal CarHax otišao je korak dalje.

Snimio je test kojim pokazuje da su čak i stakla na starom Volkswagenu Golfu čvršća od Cybertruckovih.

Naime, Musk je prilikom prezentacije bacio čeličnu kuglu rukom, a ono se odmah razbilo.

S druge strane, koliko god je to puta pokušavano u videu CarHax-a na Golfu „četvorci“, ono jednostavno nije pucalo.

Autori videouratka stoga su isprobavali brojne načine za razbijanje stakla na Golfu. Udarano je čekićem, maljem, gađano je i krumpirima, teniskim lopticama te metalnom kuglom, ali ono nije pucalo.

No rješenje za razbijanje stakla konačno je dosegnuto kad se autor dohvatio tzv. Bazooke pogonjene pritiskom zraka.

Ubacio je u nju čeličnu kuglu, namjestio pritisak na jedan Bar te povukao okidač. Kugla je proletjela kroz oba stakla stražnjih vrata na Golfu te napravila značajnu rupu u nekoliko metara udaljenom zidu.

S obzirom na to da je kugla letjela brzinom od gotovo 54 km/h, što je znatno veća brzina od Muskovog testa, CarHax je službeno dokazao čvrstoću Golfovih stakala ksko su čvršća od onih na Cybertrucku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:29