MOŽE LI TKO BRŽE?

VIDEO: Srušio Guinnessov rekord u najbržoj vožnji kante za smeće! Evo koju je brzinu postigao

Ulaskom u knjigu svjetskih rekorda želio odati počast nedavno preminulom najboljem prijatelju Benu Ellisu
Svjetski rekorder
 Youtube screenshot

Mladi 28-godišnji inženjer iz Velike Britanije, 28. rujna, postavio je novi Guinnessov rekord nakon što je svoju zelenu kantu za otpad pretvorio u trkaći stroj koji može postići brzinu do 65 km/h.

Andy Jennings jurio je uzletno-sletnom stazom na aerodromu Elvington u blizini Yorka u Velikoj Britaniji doista velikom brzinom za jednu kantu za otpad.

Da bi postavio svjetski rekord, 28-godišnjak je koristio kućnu kantu za smeće i dodao mali motor, mjenjač, ​​kontakt, sjedalo za bicikl i upravljač sa skutera za upravljanje.

Jennings je kantu dovezao do 65 km/h čemu su svjedočili ljudi iz Guinnessova svjetskog rekorda, koji su rekli da je Jennings morao postići brzinu veću od 48 km/h kako bi postigao svjetski rekord. Jenningsov impresivan rekord bio je samo jedan od nekoliko rekorda u kopnenoj brzini oborenih na dnevnom događaju u organizaciji tvrtke za pripremanje vozila u motorsportu Straightliners.

U razgovoru za UK Daily Jennings je rekao da je postigao znatno veću brzinu od očekivane te dodao da je zaista sretan. "Kad sam stigao u kanti za smeće do kraja piste bio je to prelijep osjećaj jer sam ulaskom u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda želio odati počast nedavno preminulom najboljem prijatelju Benu Ellisu" rekao je za britanske novine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:07