PREMIJERA

Video: Shelby Super Snake - najluđi Mustang današnjice ima V8 s 830 KS i brutalan zvuk

Shelby je detaljno preradio Ford Mustang te na motor ugradio kompresor čime je snaga automobila povećana na supersportskih 830 KS

Shelby Super Snake

Shelby American se opet okušao s preradom Forda Mustanga, no ovo im je prvi puta da su preradili novu generaciju Mustanga. Rezultat je impresivan i zove se Shelby Super Snake. Automobil je nastao na osnovi serijskog Mustanga koji razvija do 500 KS, no Shelby je detaljno preradio automobil te na motor ugradio kompresor čime je snaga automobila povećana na supersportskih 830 KS.

"Dizajnirali smo Shelby Super Snake da bude vrhunac naših modela temeljenih na Mustangu, Fordovom sportskom automobilu svjetske klase. Ovaj auto slijedi viziju Carrolla Shelbyja da svaka generacija automobila bude bolja od originala. Radeći s Ford Motor Company, Whippleom i drugim vrhunskim tvrtkama, naš tim iz Las Vegasa stvorio je najbolju Shelby Super Snake dosad", rekao je na premijeri Joe Conway, izvršni direktor Shelby Americana.

image

Shelby Super Snake

Novi Super Snake dostupan je s dva različita motora. Početni model je dobro poznati serijski Fordov 5-litreni atmosferski motor s 480 KS. Mnogo uzbudljivija je verzija s kompresorom marke Whipple. Zahvaljujući njemu snaga je povećana na 830 KS. Podaci o ubrzanju i maksimalnoj brzini te o potrošnji još nisu objavljeni.

image

Shelby Super Snake

Bez obzira na motor, Shelby Super Snakeu ima novi ovjes koji automobilu omogućava bolje vozne osobine od serijskog Mustanga. Tu su i sportski ispuh marke Borla, bolje kočnice i poboljšano hlađenje kako bi se bolje iskoristio potencijal motora automobila. U verziji s ručnim mjenjačem Shelby je također modificirao prijenosne omjere, kako bi bili kraći, a pogonska osovina je jednodijelna što omogućava manji gubitak snage pri prijenosu.

image

Shelby Super Snake

I eksterijer auta je modificiran. Automobil je dobio 20-inčne kovane magnezijske kotače koji nisu samo šminka već su lakši četiri kilograma u usporedbi s onima na standardnom Mustangu. Zbog smanjenja mase tu je i modificirani aluminijski poklopac motora. Redizajnirani su i odbojnici, maska te bočni pragovi. Osim toga auto je dobio i karbonski difuzor te stražnji spojler od istog materijala.

image

Shelby Super Snake

U unutrašnjosti se nalazi nekoliko detalja specifičnih za Shelby, uključujući specijalna sjedala, izvezene podne prostirke, pragove Super Snake i numeriranu pločicu sa serijskim brojem auta. Verzija s ručnim mjenjačem također ima ručicu mjenjača sa Shelby logom.

Shelby American još nije objavio cijenu novog Super Snakea, ali otkrili su da će proizvodnja započeti na ljeto. Bit će proizvedeno samo 250 primjeraka što će ovaj automobil učiniti izuzetno rijetkim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:33