ISKORISTIO PRILIKU

Video: Policajac snimljen kako usred snježne oluje na parkiralištu drifta službenim vozilom

Ono što je zanimljivo jest da vozač pokazuje iznenađujuću vještinu driftanja na snijegu s obzirom na dimenzije i masu SUV-a
Policijsko vozilo u driftu
 Instagram screenshot

Sjeveroistok Sjedinjenih Država je prethodnih dana zahvatila snažna snježna oluja, ralice su na cestama, a promet je gotovo paraliziran, može se vidjeti u brojnim prilozima na vijestima TV kuća s istočne obale SAD.

Na društvenim mrežama stanovnici dijele se puno videa i fotografija života u takvim izvanrednim snježnim okolnostima, a jedan video objavljen na Instagram stranici whatisnewyork posebno je zanimljiv.

Naime, jedan od pripadnika Newyorške policije snimljen je kako koristi ituaciju pa se "malo opustio" i krenuo driftati policijskim patrolnim vozilom terencem Fordom Explorerom na jednom parkiralištu.

Prema tragovima na snijegu može se vidjeti da je ovaj "važan policijski posao" potrajao nekoliko minuta prije nego li započinje snimka. Nema puno informacija o mjestu događanja osim što je poznato kako je u pitanju New York, ili identitetu policajca koji se "zanio u službi".

Ono što je zanimljivo jest da vozač pokazuje iznenađujuću vještinu driftanja na snijegu posebice s toga jer je u pitanju golemi i teški SUV Ford Explorer pete generacije s pogonom na sve kotače, pri čemu je prednja osovina dominantna te se moment na stražnju osovinu prenosi prema potrebi i prema uvjetima na cesti, dok je ispod poklopca smješten 3,5-litreni V6 motor snage 370 KS.

Nadamo se da ova "mala noćna igra" policajca neće proći sa sankcijama, jer svi smo krvavi ispod kože, a snijeg radost za većinu ljubitelja vožnje, kako ovdje možemo vidjeti, kojem je teško odoljeti čak i ako nosite plavu uniformu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:41