NOĆNA MORA CHIRONA

Video: Monstruozni Dodge Viper 9.0 Twin-turbo od 2630 KS pomiče tektonske ploče!

Viperu je povećan obujam motora na 9.0 litara, na kojeg su onda postavljena dva ogromna turbopunjača
Calvo Viper
 Youtube screenshot

Kako biste zaista razumjeli o kakvom automobilu je riječ, dovoljno je napomenuti kako se ni izvanredni 8,0-litreni Bugatti Chiron s četiri turbine i 1479 konjskih snaga ne može s njim mjeriti. Svi ti suludi konji zaživjeli su zahvaljujući Calvo Motorsportu, tuning kući smještenoj u Austin, Texasu.

Naime, projekt je započeo nakon što je vlasnika, u njegovoj Corvetti Z06, u uličnoj utrci pobijedio drugi Calvo-prerađeni Dodge Viper, nakon čega je vlasnik odlučio da tako nešto mora imati. Sve u svemu, na automobilu se nalazi mnoštvo modifikacija po mjeri koje ga čine apsolutnom životinjom.

Izgleda da Calvo Motorsports zaista zna svoj posao. Viperu je povećan obujam motora na 9.0 litara, na kojeg su onda postavljena dva ogromna turbopunjača. Uz ovo, ugrađen je Motec sustav upravljanja i gomile drugih nadogradnji. Omogućen je rad na više vrsta goriva, a kad radi na E85, pri 7150 okretaja i 2691 Nm okretnog momenta, ovaj Viper isporučuje suludih 2630 konjskih snaga na cestu. Zaista, ne biste se poželjeli pronaći čak ni u Chironu kraj ove zvijeri.

U nastavku možete pogledati video isječak koji prikazuje kako, iako ne na postavkama od 2600 KS, automobil ubrzava cestom. Ono što je zaista posebno i nevjerojatno je to što, iako ga pokreću samo stražnji kotači, uspijeva vrlo učinkovito prenijeti svu tu snagu na tlo. Jasno je kako vožnja automobila s toliko snage nije za svakoga, ali što se tiče Vipera, ovo je vrlo vjerojatno najimpresivniji primjerak od svih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:59