VEĆ NARUČIO DRUGI

Video: 17-godišnji Youtuber razbio tatin ‘one-off‘ egzotični roadster vrijedan 3 milijuna eura

Egzotu je razbio mladi Gage Gillean, a njegov je otac teksaški milijarder Tim Gillean
Gage Gillean
 Instagram

Priča koja dolazi iz Dallasa u Texasu (SAD) daje potpuno novi značaj rečenici "udubio sam tati auto" što je nešto što smo manje, više, gotovo svi iskusili dok smo bili svježi vozači. Razbijen prednji žmigavac tatinog Golfa "Duje" ili stražnje svjetlo Fiata Tipa kod parkiranja bili su nam noćna mora i preznojavali smo se pri samoj pomisli "što će mi tata reći"...

Ovaj se 17-godišnjak sada našao u sličnim problemima. Zapravo gotovo sličnim. Ocu naime nije razbio Opela Asconu već "one-off" supersportski roadster Pagani Huayru koju je tata platio čak 3,4 milijuna dolara. I nije se radilo o faru ili braniku, maleni je odradio totalku i pritom može biti sretan što je prošao samo s modricama i rukom u zavoju.

No to je jedna sasvim drugačija razine od bilo koje koju poznaje većina nas - egzotu je razbio Teen Youtuber Gage Gillean s YouTube i Instagram profila GG Exotics, a njegov je otac pritom ni više ni manje nego poznati teksaški milijarder Tim Gillean koji se obogatio u poslovima s nekretninama i zemljištima.

Prije nekoliko sati, društvenim su mrežama počele kružiti fotografije i videozapisi potpuno razbijenog talijanskog skupocjenog roadstera s karoserijom od ugljičnih vlakana u ljubičastim tonovima na jednoj frekventnijoj prometnici u Dallasu. Premda je otac platio konkretni Pagani, koristio ga je upravo sin kako možemo vidjeti na njegovim profilima na društvenim mrežama.

Dovoljan je jedan pogled na njegov kanal kako bi vidjeli da je tome tako. Općenito, videozapisi i stil života Gilleana mlađeg oni su najgore vrste i ne skrivaju razmetljivost mladića koji živi stolom "ima se može se" i koji se rado na mrežama hvali kako u očevim bolidima odlazi na vožnje. Uz Pagani otac milijarder u floti ima i Bugatti Chiron, McLaren Sennu, Ferrari LaFerrari, Lamborghini Urus, Rolls-Royce Dawn...

Na videozapisima mladića vidi se kako dečko voli pojuriti i premda još nema podataka iz očevida pa ne možemo kazati da je dečko pretjerao s brzinom, no s obzirom na štetu ne bi čudilo da je udesu kumovala velika brzina. Auto je sprijeda potpuno razbijen, oba su prednja kotača otpala, aktivirali su se i zračni jastuci, a dijelova od ugljičnih vlakana ima razbacanih duž cijele prometnice.

To je vjerojatno i kraj "one-off" Paganija, jedinstvenog komada dizajnerske umjetnosti i tehnoloških dostignuća na kotačima izrađenog 2018. godine koji je milijarderu isporučen u lipnju 2020. pa se Gage zapravo i nije stigao previše voziti svojim ljubimcem.

Prilikom sudara s njim je u automobilu bio također mladi Youtuber Zacxak koji se javio svojim pratiteljima na kanalu i obavijestio ih kako su oboje dobro, ali ne navodi što je uzrokovalo sudar. Vjerojatno će se sada nakon stresa od sudara odmarati na 20 milijuna dolara vrijednoj mega jahti kojom se Gaga Gillean pohvalio u videu na svom Youtube kanalu prije mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:47