Styling

U planu samo 200 komada: ABT-ov RS3-R diže već ionako ‘napetu‘ sportsku limuzinu na razinu više

ABT je odlučio ne petljati sa pogonskim sklopom. Umjesto toga, tuner se usredotočio na poboljšanja na ostatku automobila

ABT RS3-R

 ABT

Audi RS3 je izuzetna mala sportska limuzina sa širokim spektrom talenata. Čini se da nekima to nije dovoljno, poput ABT-a koji je upravo predstavio svoju verziju, koju naziva RS3-R. Samo 200 njih bit će proizvedeno diljem svijeta.

Kao početni RS model, RS3 isporučuje 406 KS (299 kW) i 500 Nm okretnog momenta iz svog 2,5-litrenog pet-cilindričnog motora s turbom, koji je uparen sa 7-stupanjskim automatikom i sofisticiranim sustavom pogona na sva četiri kotača.

image

ABT RS3-R

ABT

S obzirom da proizvođač tvrdi da je RS3 ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi na putu do maksimalne brzine od 290 km/h, ABT je odlučio ne petljati sa pogonskim sklopom.

Umjesto toga, tuner se usredotočio na poboljšanja na ostatku automobila kako bi se poboljšale ukupne performanse i izgled.

Te promjene počinju s kovanim 20-inčnim naplatcima ABT High Performance HR20. Osim što izgledaju sjajno, ovi kotači su lagani što smanjuje masu i čini RS3-R još oštrijim u zavojima.

Standardni RS3-R paket također uključuje ABT opruge koje spuštaju automobil za 25 mm sprijeda i 30 mm straga.

image

ABT RS3-R

ABT

Kupci se umjesto toga mogu odlučiti za potpuno podesive ABT gewinde, a bez obzira na to za koji se ovjes odlučili, ABT Sports Stabilizer poluge dolaze standardno. Osim toga, tu su i ispušni vrhovi od nehrđajućeg čelika u mat crnoj boji.

Stilske promjene također pomažu da se RS3-R istakne iz gomile. Potpuni aero-paket od karbonskih vlakana uključuje novi prednji rub, poklopce retrovizora, prednje branike, dodatke za branike i stražnji difuzor.

Slično kao i sam RS3, ove promjene su suptilne, ali dovoljne da većina entuzijasta primijeti razlike.

image

ABT RS3-R

ABT

Unutar kabine, kupci će pronaći ABT podne prostirke, pragove i poklopac Start-Stop prekidača. Prije nego što uopće uđu, pozdravit će ih ABT ulazna svjetla koja svijetle na tlo kada se otvore vrata.

Značka s amblemom na kontrolnoj ploči označavat će o kojem primjerku od ukupno 200 je riječ. ABT kaže da će RS3-R početi isporučivati ovlaštenim partnerima početkom sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 22:32