RUSKO RJEŠENJE

U ovoj tvornici kamiona nedostaje radne snage: ‘Nema problema, dovedite 4000 ljudi iz zatvora!‘

Ne postoje lake alternative pa bi zatvorenici mogli biti najbolji način za popunjavanje praznina u radnoj snazi

Kamaz tvornica ilustracija

 Kamaz, Profimedia

Brojne kompanije suočene su s nedostatkom radnika, ali ruski proizvođač kamiona Kamaz možda je pronašao rješenje. Prema Reutersu, izvršni direktor najvećeg proizvođača kamiona u zemlji razmatra korištenje zatvorske radne snage.

image

Kamaz kamion

Kamaz

Odluke još nisu donesene, ali je Sergej Kogogin rekao novinarima da tvrtka 'procjenjuje kako primijeniti program kojeg je razvila Federalna kazneno-popravna služba'. To je neobičan potez u automobilskoj industriji, ali publikacija kaže da je tvrtka suočena s nedostatkom od 4000 zaposlenika u proizvodnim pogonima. Kamaz je već doveo radnike migrante iz Uzbekistana, ali im je potrebno više ljudi.

image

Kamaz kamion

Kamaz

Reuters kaže da je u Rusiji došlo do manjka radne snage zahvaljujući 'ograničenjima povezanim s pandemijom'. Navodno je pandemija uzrokovala odlazak brojnih migranata iz zemlje, što je dovelo do nedostatka radnika. Kao rezultat toga, Federalna kazneno-popravna služba predložila je korištenje zatvorenika za popunjavanje nestašica.

image

Kamaz bus

Kamaz

Ostaje nejasno hoće li Kamaz nastaviti s tom idejom, ali rad u zatvoru nije glamurozan i nešto je što bi Daimler, koji posjeduje 15% udjela u tvrtki, vjerojatno želio izbjeći. Naravno, ne postoje lake alternative pa bi zatvorenici mogli biti najbolji način za popunjavanje praznina u radnoj snazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:33