STYLE PRERADA

Tuning: Avante Design radi vrlo zanimljive pakete spojlera za Porsche Taycan EV

Tuning kuća spojila je uglađenost električne limuzine sa sportskim karakterom i činjenicom da je riječ o Porscheu
Porsche Taycan
 Avante Design

Proizvođači električnih automobila usredotočeni su na aerodinamičnu učinkovitost kako bi maksimizirali njihov domet, zbog čega agresivni sportski stil na EV-ovima nisu česta stvar. Iako Porsche Taycan tvornički izgleda dosta 'divlje', to nije dosta za Avante Design, koji je nedavno predstavio elemente karoserije za prvi električni model marke iz Stuttgarta.

image
Porsche Taycan
Avante Design

Cilj Avante Designa bio je 'preoblikovati EV u nešto malo sportskije', a inspiracija je dobivena iz Porschea 911 GT3 RS. Paket Avante Designa uključuje prednji branik s većim usisnicima sportskog izgleda i definiranijim linijama, koji se stapa s proširenim blatobranima i usisnikom ispod prednjih svjetala. Prednja hauba dobiva još jedan ventilacijski otvor, a snižena je i visina automobila, čime je dodana vizualna prisutnost.

image
Porsche Taycan
Avante Design

Stražnji kraj dobio je mnogo više pažnje: difuzor je dobio novi dizajn, a umjesto središnje smještenih ispušnih cijevi koje krase GT3 RS-a, na njihovo mjesto je ugrađeno središnje kočiono svjetlo, što malo podsjeća na bolide Formule 1. Šećer na kraju, Taycan je od Avantea dobio ogromno stražnje krilo, koje mu pristaje kao 'saliveno'.

image
Porsche Taycan
Avante Design

Paket vizualne nadogradnje mnogo dodaje Taycanovom izgledu tako da uglađenost limuzine spaja sa sportskim karakterom i činjenicom da je riječ o Porscheu. Međutim, ako baš ne želite da vaš EV izgleda kao trkaći automobil, tu je i opcija bez masivnog stražnjeg krila i nekih ostali elemenata. Avante Design svakako je dobra vijest za rastuću zajednicu zaljubljenika u električne automobile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:37