FULL CARBON

Tuner Spofec sredio Rolls-Ryce Dawn Cabrio: Zapanjujuć i nikad širi britanski luksuz bez krova

Ispod poklopca motora nalazi se 6,6-litreni twin-turbo V12 nadograđen uz pomoć N-Tronic modula pa postiže 686 KS i 980 Nm

Spofec Overdose Cabrio (Rolls Royce Dawn)

 Spofec

Kako se životni vijek Rolls-Royce Dawna bliži kraju, Spofec je predstavio tri izvedbe Overdose kabrioleta na temelju Black Badge varijante luksuzne krstarice. Overdose tuning paket uključuje velike vizualne i mehaničke nadogradnje, a dobio ga je i Wraith još 2016. godine. Spofec je najavio ograničenu seriju tri Overdose Coupe modela bazirana na Wraithu, a sada će i Dawn Black Badge dobiti još tri Overdose kabrioleta.

image

Spofec Overdose Cabrio (Rolls Royce Dawn)

Spofec

Karoserija izrađena u potpunosti od karbonskih vlakana dobiva prilagođene prednje i stražnje blatobrane koji će Dawna proširiti za 13 centimetara. Tu su i redizajnirani prednji i stražnji odbojnici, nove preklopne ploče s integriranim usisima i lip-spojlerom. Konačno, set kovanih 22-inčnih Vossen naplataka obuven je u gume dimenzija 265/35 R22. Black Badge temelji se na crnoj završnoj obradi za sportski i agresivan izgled.

image

Spofec Overdose Cabrio (Rolls Royce Dawn)

v

Ispod poklopca motora nalazi se 6,6-litreni twin-turbo V12 nadograđen uz pomoć N-Tronic modula koji proizvodi 686 KS (505 kW) i 980 Nm okretnog momenta. To je mnogo više od standardnih 601 KS (442 kW) i 840 Nm. Spofec tvrdi da Overdose do 100 km/h ubrzava za 4,6 sekundi, što je za 0,3 sekunde manje od tvorničkog modela. Zbog težine automobila, maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h kako bi se zaštitile gume.

image

Spofec Overdose Cabrio (Rolls Royce Dawn)

Spofec

Ostale modifikacije uključuju ponovno kalibrirani zračni ovjes koji spušta automobil za 40 milimetara pri brzinama od 140 km/h. Spofec, čije ime potječe od 'Spirit of Ecstasy', nudi širok izbor pri odabiru mogućnosti unutrašnjosti. One se mogu prilagoditi preferencijama vlasnika, a tuner sugerira da mogu dodati 'bilo koju željenu boju, mnoštvo vrsta kože, i gotovo beskrajnu raznolikost dizajna'.

image

Spofec Overdose Cabrio (Rolls Royce Dawn)

Spofec

Informacije o cijeni tretmana ostaju nepoznate, no sigurni smo da će ona biti znatno viša od standardnog modela budući da sadrži velik broj noviteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:16