Nardone Automotive

To se čekalo! Porsche 928 se 2024. godine vraća kao zgodni restomod s V8 motorom od 400 KS

Nismo sigurni koji model 928 Nardone koristi kao donatora, ali vizualno spaja karakteristike iz različitih razdoblja

Porsche 928 Nardone

 Nardone Automotive

Ako postoji automobil koji vapi za restomod nadogradnjama, to je Porsche 928. A sada, zahvaljujući Nardone Automotiveu, znamo točno kako izgleda, a rezultat ćemo moći i kupiti 2024. godine.

image

Porsche 928 Nardone

Nardone Automotive

Nardonne Automotive je francuski startup i ovaj Porsche 928 je njihov prvi projekt. Međutim, ispao je tako dobro da biste se zakleli da ga rade još otkako je 928 bio u salonima Porscheovih zastupnika.

image

Porsche 928 Nardone

Nardone Automotive

Nismo sigurni koji model 928 Nardone koristi kao donatora (vjerojatno je to S4), ali vizualno spaja karakteristike iz različitih razdoblja kroz opsežnu upotrebu karbonskih vlakana.

Ogromni stražnji blatobrani ukazuju na 928 GTS, ali su daleko veći, dok su kovani kotači od 18 inča jasno inspirirani naplatcima u stilu diska koji su korišteni na 928 S2 i S4.

image

Porsche 928 Nardone

Nardone Automotive

Prednja prednja svjetla imaju grafiku s četiri zupca, poput onih na aktualnim Porscheima, i smještena su u otvorene strukture. Nardone kaže da njegov 928 pokreće atmosferski V8 poboljšan modernom upravljačkom jedinicom motora koji je sposoban proizvesti 400 KS, što ga čini 50 KS snažnijim od originalnog automobila.

Mjenjač također dobiva nadogradnju s pet na šest stupnjeva prijenosa i dolazi opremljen diferencijalom s ograničenim proklizavanjem, dok su prednosti šasije veće kočnice, elektronička kontrola amortizera i električni servo upravljač.

image

Porsche 928 Nardone

Nardone Automotive

Neke od najvećih promjena nalaze se unutar kabine. Armaturna ploča je radikalno modificirana i mijenja oblik kućišta instrumenta. Gotovo svaka površina je obavijena Foglizzo kožom ili alkantarom. Iznimka je središnja konzola od brušenog metala, u kojoj se nalazi Porsche PCCM medijski sustav dizajniran za starije automobile koji donosi kvalitetan zvuk uz Apple CarPlay povezivost.

image

Porsche 928 Nardone

Nardone Automotive

Ostaje nepoznato koliko će 928 koštati, ali Nardone trenutno prikazuje automobil na Milanskom tjednu dizajna ovog mjeseca, a zatim ga vodi na Goodwood festival brzine u Ujedinjenom Kraljevstvu od 23. do 26. lipnja kako bi dobio neke narudžbe. Nakon toga, isporuke se očekuju 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:57