brza dostava

Talijanska policija dobila već šesti Lamborghini: Super SUV Urus Performante za prijevoz organa

Urus se ističe posebnom bojom kombinirajući klasičnu plavu nijansu talijanske policije s bijelom

Policijski Urus

 Lamborghini

Talijanska policija nakon modela Gallardo i Huracan ponosno predstavlja svoj šesti Lamborghini u službi i to super SUV Urus. Ovaj elegantni sportski model, poznat po komforu za četvero kao i performansama, sada će pokazati svoju svestranost u službi pravde, prilagođen za prijevoz organa.

image

Policijski Urus

Lamborghini

Kao šesto vozilo koje je Lamborghini ustupio talijanskoj policiji, Urus se temelji na popularnoj Performante verziji, koja je već osvojila srca ljubitelja brzine. Slijedeći tradiciju preuređivanja "divljih bikova" za policijsku službu, Urus je opremljen posebnim rashlađenim odjeljkom u prtljažniku namijenjenom dostavi organa za transplantaciju. Prijenosni hladnjak može čak nositi plazmu, osiguravajući brzu i sigurnu dostavu.

image

Policijski Urus

Lamborghini

Estetski, Urus se ističe posebnom bojom Lamborghini Centra Stile, kombinirajući klasičnu plavu nijansu talijanske policije s bijelom. Policijski logotipi i motiv talijanske zastave ponosno krase vrata, dodajući notu ekskluzivnosti. LED plava svjetlosna traka na krovu i dvotonska električna sirena čine ga nezaobilaznim na cesti.

image

Policijski Urus

Lamborghini

Unutar vozila, Urus Performante prošao je kroz niz modifikacija, uključujući oklopnu kutiju za oružje i posebno područje za defibrilator. Preklopni zaslon s porukama iznad nadzorne ploče dodatno olakšava komunikaciju u hitnim situacijama.

S pokretom moćnog twin-turbo V8 motora koji proizvodi nevjerojatnih 666 konjskih snaga i 850 Nm okretnog momenta, Urus može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 3,3 sekunde, postavljajući novi standard u policijskim vozilima. Najveća brzina od 306 km/h čini ga nevjerojatno sposobnim za brze intervencije na autocestama.

image

Policijski Urus

Lamborghini

Ova ekskluzivna suradnja između Lamborghinija i talijanske policije traje već 20 godina, a Urus će službeno patrolirati autocestama od 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:42