za ljubitelje

Sveti gral: Lancia Delta HF Integrale iz 1990. talijanskog reli vozača Mikija Biasiona ide na aukciju

Ova Lancia Delta HF Integral 16V iz 1990. koja je upravo došla na aukciju bila je u vlasništvu talijanskog reli vozača Mikija Biasiona

1990. Lancia Delta HF Integrale

Lancia Delta je uvijek bila poseban automobil i predmet žudnje mnogih kolekcionara, ali ako je dotično vozilo također bilo modificirano za utrke i ima trkaću povijest, njegova vrijednost je još veća. Ova Lancia Delta HF Integrale 16V iz 1990. koja je upravo došla na aukciju bila je u vlasništvu talijanskog reli vozača Mikija Biasiona.

image

1990. Lancia Delta HF Integrale

Homologirana za cestovnu uporabu, ovaj konkretni primjerak pogoni poznati 2,0-litreni redni četverocilindrični turbo motor sa 16 ventila. Prodavatelj izdaje potvrdu da je motor obnovljen i servisiran, s novim turbom i međuhladnjakom. Auto ima ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa, sustav pogona na sva četiri kotača i dosad je sakupio je 65.734 km u trideset godina.

image

1990. Lancia Delta HF Integrale

Uz poboljšanja na mehaničkoj razini, ova Delta HF Integrale ima podesive amortizere i kočione pločice visokih performansi. Sustav hlađenja, ispušni sustav i gume također su modificirani. Estetski, Delta je nosi prepoznatljivu Martini livreji, a interijer je presvučen sivom tkaninom.

image

1990. Lancia Delta HF Integrale

Tu su i 17-inčni naplatci s puno krakova, a unutra je volan presvučen alcantarom kojeg Biasion osobno potpisuje, digitalni sat, prednji električni podizači stakala, trkaće papučice i kultni instrumenti Veglia Borletti.

image

1990. Lancia Delta HF Integrale

Auto je nedavno bio na servisu koji je uključivao promjenu ulja i filtera te nove gume. Prodavatelj, pak, navodi da mu nije poznato da postoji mehanički kvar, iako staklo na vozačevoj strani ne radi ispravno. Prodaja na platformi Collecting Cars će završiti sljedeće nedjelje, a u trenutku pisanja ovih redaka najveća ponuda iznosi 32.250 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:59