aukcija

Sve vrjedniji Mercedes: Ovaj bi SLR McLaren 722 S Roadster mogao biti plaćen milijun dolara

Premda supersportaš, ovom se Mercedesu uvijek zamjerala velika masa za guštanje zavojima i jer je stvoren za Autobahn

Mercedes McLaren SLR 772 S Roadster

 Bring A Trailer

Nakon maksimalne deprecijacije, cijene rabljenih Mercedesa SLR McLarena polako su s godinama "krenule gore", nakon što su dugo stagnirale .

Tijekom proteklih nekoliko godina, međutim, cijene postaju sve više, a ovaj primjerak s fotografija jedan je od trenutno najskupljih u ponudi. Stavljen je u prodaju putem Bring a Trailer aukcijske stranice, a riječ je o ograničenoj seriji 722 S Roadster, varijante koja je napravljena za proslavu pobjede Sir Stirlinga Mossa na utrci Mille Miglia 1955.

image

Mercedes McLaren SLR 772 S Roadster

Bring A Trailer

Primjerak je kao nov stigao u Kanadu 2009. i trenutno na satu ima 5000 milja (8000 km), čisto izvješće Carfaxa o sudarima i oštećenjima te je registriran u Ontariju.

Zanimljivo, preostalo je još pet dana do kraja aukcije, a ponuda je već dosegla 700.000 dolara. Vjeruje se da bi najveća ponuda mogla premašiti milijun dolara.

image

Mercedes McLaren SLR 772 S Roadster

Bring A Trailer

Malo o specifikaciji: lim ovog Mercedesa završen je u Crystal Galaxite Black Metallic boji, a 19-inčni alu naplaci su izvedeni u tamnom tonu s Michelin Pilot Sport gumama dimenzija 255/35 sprijeda i 295/30 straga. Također, dojam podižu crvene kočione čeljusti kao i mnoštvo dijelova od karbonskih vlakana, uključujući prednji spliter i stražnji difuzor.

U kabini se nalaze električno podesiva sjedala s naslonima od karbonskih vlakana presvučenim kožnim presvlakama "Black Silver Arrow" s crvenim šavovima, umetcima od mikrofibre i oznakama ‘722‘ na naslonima za glavu.

image

Mercedes McLaren SLR 772 S Roadster

Bring A Trailer

Vrata, kokpit i središnja konzola također su presvučeni mnoštvom detalja od karbonskih vlakana, dok ostale ključne značajke uključuju CD izmjenjivač postavljen u prtljažniku, Bose audio sustav i dvozonsku automatsku klimu.

Kao i kod svih ostalih modela SLR McLaren 722 S, snaga dolazi iz kultnog 5,4-litrenog V8 stroja s dodanim mehaničkim kompresorom koji isporučuje 641 KS i 820 Nm najvećeg okretnog momenta. Motor je uparen s 5-stupanjskom AMG Speedshift R automatikom koji silu šalje na stražnje kotače.

image

Mercedes McLaren SLR 772 S Roadster

Bring A Trailer

Sjajne brojke, no ovdje treba imati na umu da su prije 15 godina, kad je ovaj Mercedesov supersportski roadster bio predstavljen na salonu u Frankfurtu bile "na rubu pameti". Baš kao i ubrzanje od 3,1 sekundu do 100 km/h iz stajanje te najveća brzina do 334 km/h...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 08:39