dolijao ‘mad max‘

Svaki dan jurio motociklom i aktivirao radar, a onda je ‘pao‘. Kazna: 17.000 eura, 31 mjesec bez vozačke

Na videima se jasno vidi o kojem je modelu motora riječ, a uočljiva je bila i jedna preinaka koja je dovela do prekršitelja

Motociklist, ilustracija

 Profimedia

Motociklist u Njemačkoj je mislio je da ga prometne kamere ne mogu identificirati jer motocikl nema prednju registraciju. Pogriješio je u računici i zaradio hrpu kaznenih bodova, uz kaznu od 17.000 eura, prenosi Njemačka novinska agencija (dpa).

Motociklist je 15 puta aktivirao radarske kamere zbog prebrze vožnje. Te kamere snimaju prekršitelje sprijeda, a vozač je mislio da mu policija neće ući u trag, piše Fenix Magazin. Policiji je, međutim, dosadilo očito pratiti istog čovjeka iz dana u dan dok on bezobzirno krši pravila.

Kako su ga pronašli? Na videima se jasno vidi o kojem je modelu motora riječ, a uočljiva je bila i jedna preinaka. Policija je izdala nalog i došla do vozila, a potom i vozača.

image

Motociklist, ilustracija

Profimedia

‘Bljeskalo’ se više puta i to dva puta dnevno”, priopćili su iz gradske uprave. Među prekršajima je i vožnja brzinom od 131 kilometar na sat u zoni 50.

Za prekršaje samo od sredine lipnja do kraja srpnja sud mu je dodijelio 22 kaznena boda. Od 15 postupaka, 11 je pravomoćno riješeno i čovjek će morati platiti 17.000 eura, a kazna će na kraju vjerojatno biti veći.

U Njemačkoj vozačka dozvola privremeno vrijedi s osam bodova. Primjerice, korištenje telefona ili umjereno prekoračena brzina nose po tri boda. Nesavjesni motociklist ostat će bez vozačke dozvole najmanje 31 mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 00:14