PAKLENA ŠKODA

Superb iz Bugarske kakvog još niste vidjeli: Snažan poput novog 911 Turbo, a košta 37.000 eura

Škoda Superb Laurin & Klement 2.0 TFSI 4x4 postala je superauto koji performansama “izuva iz cipela”, a to se ne vidi "na prvu"

Superb ”sleeper”

 Redline Deals Bulgaria Facebook

Ozbiljni tuning sportskih i supersportskih automobila nije nešto neuobičajeno, no kod klasičnih, svakodnevnih automobila on se najčešće svodi na povećanje snage motora takozvanim chip tuningom i pomalo neukusne promjene na karoseriji.

image

Superb "sleeper"

Redline Deals Bulgaria Facebook

Ova Škoda Superb koja se trenutno prodaje u Bugarskoj nešto je potpuno drugačije. Jedinstven model prerađen je do te mjere da je češka poslovna limuzina pretvorena u pravi superautomobil koji će svojim performansama “izuti iz cipela” svakog tko se pokušava utrkivati s od semafora do semafora.

Nije jasno zašto je netko napravio tolike promjene na ovom automobilu, no očito je bila riječ o zaljubljeniku u tuning koji je luksuznu Škodu Superb Laurin & Klement 2.0 TFSI 4x4 toliko promijenio da ju je pretvorio u pravo “sportsko čudovište”.

Prema podacima iz oglasa na Redline Deals Bulgaria, motor automobila je potpuno promijenjen i umjesto originalnih 280 KS sada razvija gotovo dvostruku snagu, točnije 520 KS i 626 Nm!

image

Superb "sleeper"

Redline Deals Bulgaria Facebook

I premda je po vanjskom izgledu ovaj Super istinski "sleeper", opsežne modifikacije mehanike i svega "oku nevidljivog" na prvu, napravljene su kod tunera TVS Engineering u Nizozemskoj. Automobil je dobio novu elektroniku motora i software, ugrađen mu je sustav za biranje između dvije mape motora i novi turbo punjač Venom 550.

Kako bi se pogonski sustav dobro nosio s tolikom snagom motor je opremljen RacingLine Performance usisom zraka, modificiran je intercooler, ugrađene su druge svjećice, promijenjen karter ulja...

image

Superb "sleeper"

Redline Deals Bulgaria Facebook

Tuner je mislio i na ostale dijelove automobila kako bi vožnja bila zabavnija i sigurna. Originalne kočnice su zamijenjene. Sprijeda su ugrađene kočnice s bušenim diskovima promjera 370 mm kakve se koriste na Aston Martinu i Audiju RS3. Straga su ugrađene kočnice s bušenim diskovima promjera 356 mm s Audija RS7. Originalna svjetla su zamijenjena Osramovim Nightbreaker laserskim svjetlima.

Vizualne modifikaciju su bile disketne. Automobil je dobio novu masku s crnim okvirom i crne otvore za zrak na odbojniku. Obloge vanjskih retrovizora su od karbona, a tu je i Riegerov stražnji spojler. Za dobru zvučnu kulisu zaslužan je rafinirani Milltekov ispušni sustav.

image

Superb "sleeper"

Redline Deals Bulgaria Facebook

Cijena ove neuobičajene Škode u oglasniku iznosi 37.000 eura što i ne zvuči tako puno s obzirom na to da se radi o jednom od najsnažnijih Superba kojeg smo ikada vidjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:11