SPAŠAVA ŽIVOTE

Super automobil Nissan GT-R zaplijenjen kriminalcu policija sada koristi za brzi prijevoz organa

U tu je svrhu dobio i posebne policijske naljepnice nanesene na plavi lak s natpisima ‘GNR’ i ‘Transporte de Orgaos’
Policijski GTR
 GNR Facebook

Poznato je kako brojne postrojbe policije diljem svijeta imaju i nekoliko superautomobila u svojim flotama, a jedna od takvih je odnedavno i policija Portugala, konkretno Republikanska nacionalna garda.

No, za razliku od recimo Abu Dhabija, gdje se brojni superautomobili koriste uglavnom kao turistička atrakcija, Nissan GT-R koji koristi portugalska policija uveden je u svrhu spašavanja života. Ovdje nam odmah na pamet pada Lamborghini Huracan (i prije njega Gallardo) koji za iste namjene koristi talijanska policija - brzi prijevoz organa.

Prema službenoj Facebook stranici GNR-a (Guarda Nacional Republicana), Godzilla je "zaplijenjena u kaznenom postupku" i služit će za prijevoz ljudskih organa u Lisabonu i Portu. U tu je svrhu dobio i posebne policijske naljepnice nanesene na plavi lak s natpisima ‘GNR’ i ‘Transporte de Orgaos’ (transport organa), a tu je i posebna policijska svjetlosna i zvučna signalizacija.

"Kvaliteta i sigurnost transplantacije organa ovise o vremenu potrebnom za njezin transport", stoji u naslovu na postu te "dolazak do odredišta u najkraćem mogućem roku“ doprinosi spašavanju života“.

A, vrlo je malo automobila koja vas mogu odvesti na odredište od Nissana GT-R, koji možda i nije najnoviji model, no svakako je riječ o vrlo brzom automobilu.

Pogoni ga 3,8-litreni V6 benzinac potpomognut s dva turba dok se snaga od gotovo 500 KS na sva četiri kotača prenosi putem 6-stupanjskog mjenjača s dvije spojke. Ubrzanje do 100 km(h za tri sekunde. Doista, ova bi japanska raketa mogla služiti svrsi prijevoza organa, jako, jako brzo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:45