HOLLYWOODSKA F1

Što nam to dolazi? Novi film Brad Pitta o Formuli 1 je među najskupljim filmovima ikada

Budžet za film o Formuli 1 prešao granicu od 300 milijuna dolara što ga je dovelo blizu toga da postane jedan od 10 najskupljih ikada

Brad Pitt

 Audi Media

Hollywoodski filmovi nerijetko koštaju ogromne iznose, no nitko se nije nadao da će novi Film o Formuli 1 iza kojeg stoji legendarni Brad Pitt postati jedan od najskupljih filmova koji su ikada napravljeni na svijetu. Nedavna izvješća pokazuju da je budžet za film Brada Pitta o Formuli 1 prešao granicu od 300 milijuna dolara što ga je dovelo blizu toga da postane jedan od 10 najskupljih filmova ikada.

image

Brad Pitt može tužiti Angelinu Jolie zbog prodaje polovice vinarije ruskom oligarhu

Radnja filma kojeg producira Apple i koji još uvijek nema naziv vrti se oko umirovljenog vozača kojeg glumi Pitt. On je zamoljen da se vrati u sport kako bi bio mentor mladom talentu. Ali osim Pitta, tu je još nekoliko velikih zvijezda koje bi mogle privući gledatelje. Jedna od njih je redatelj, Joseph Kosinski, čiji je posljednji film bio Top Gun: Maverick, još jedan film pun adrenalina i s velikim zvijezdama.

Brad Pitt je za svoj nadolazeći film sjeo za volan pravog trkaćeg automobila, iako to nije bio F1 stroj. Unatoč tome što je bio samo modificirani F2 trkaći automobil, glumci su i dalje trebali obuku za vožnju. Navodno su upravo scene vožnje i velika osiguranja za glumce progutala velik dio budžeta filma. No, to nije bio jedini čimbenik povećanja proračuna. Produkcija je započela u srpnju 2023., samo nekoliko dana prije nego što je štrajk zaustavio sve produkcije u Hollywoodu na 118 dana, tako da su i odgode koštale mnogo novca.

image

Brad Pitt pobijedio je na sudu u Luksemburgu

Marechal Aurore/ABACA/Shutterstock

Ako su izvješća da je Pittov F1 film dostigao budžet od 300 milijuna dolara točna, trenutno bi bio odmah izvan top 10 kao jedan od najskupljih filmova ikada uz bok ostvarenjima kao što su Avengers: Infinity War (Osvetnici: Rat beskonačnosti) i Pirates of the Caribbean: At World‘s End (Pirati s kariba: Na kraju svijeta). Kao rezultat toga, da bi se smatrao uspješnim, morat će postati Pittov film s najvećom zaradom ikada.

Iako se Pitt smatra jednim od najslavnijih glumaca današnjice, njegov najbolji nastup na kino blagajnama ikad bio je 2013. s filmom Svjetski rat Z, koji je zaradio 540,4 milijuna dolara. To je mnogo novca, ali u Hollywoodu film obično treba udvostručiti svoj budžet da bi dosegao točku "pokrića" za studio. Prema toj metrici, F1 film morat će zaraditi više od 600 milijuna dolara da bi se smatrao bilo čim drugim osim neuspjehom.

S obzirom na novac koji je uložen u film očekuje nas nešto spektakularno, no hoće li to biti prihvatljivo i pravim obožavateljima Formule 1 saznat ćemo tek kada najskuplji film o utrkama u povijesti dođe u kina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 13:40