ČAK 470 KS!

Škoda je napravila Superb koji se može mjeriti i s Audijevim RS karavanima. Evo zašto

Tim koji stoji iza ovog jedinstvenog karavana također je bio odgovoran za najbržu Škodu ikad, Octaviju sa 600 konjskih snaga

Škoda Superb s 470 KS

 Škoda UK

Temeljen na modelu prethodne generacije, ovaj Superb Combi Sleeper Edition pretvoren je u brz i moćan karavan uz zadržavanje izvornog izgleda što je više moguće. Standardni automobil imao je 280 KS što mu je omogućavalo sprint do 100 km/h za 5,6 sekundi, no ovaj karavan je podignut na sasvim drugu razinu s motorom od 470 KS i 660 Nm.

image

Škoda Superb s 470 KS

Škoda UK

Ovaj model je napravila britanska podružnica Škode u suradnji s britanskom tuning radnjom RE Performance. Baziran je na starom Superbu a povećanje snage 2.0 TSI motora postignuto je ugradnjom Garrett turbopunjača uz promjenu sustava dovoda goriva, intercoolera i usisa. Osim tuninga motora, također su ugrađeni KW ovjes podesiv po visini i AP Racing kočnice.

image

Škoda Superb s 470 KS

Škoda UK

Ovaj sleeper je spušten skoro 5 cm agresivniji izgled i bolje vozna osobine. Još jedna izmjena napravljena na prostranom svestranom karavanu je ispušni sustav. Auto je zadržao sustav pogona na sve kotače i automatski mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa s dvostrukom spojkom iz standardnog automobila.

image

Škoda Superb s 470 KS

Škoda UK

Ovaj Superb započeo je svoju transformaciju kao Laurin & Klement. To znači da ima sve, od kožnih presvlaka i trozonske klime do zvučnog sustava Canton i Matrix LED prednjih svjetala. Za ispraćaj Superba stare generacije Škoda UK odabrala je automobil obojen u Royal zelenu boju. Bila je to posebna boja lansirana prošle godine u Velikoj Britaniji povodom krunidbe kralja Charlesa III. Ovaj jaki karavan nije na prodaju jer će se pridružiti Škodinoj promotivnoj floti.

image

Škoda Superb s 470 KS

Škoda UK

Tim koji stoji iza ovog jedinstvenog karavana također je bio odgovoran za najbržu Škodu ikad, Octaviju sa 600 konjskih snaga koja je 2011. dostigla 365 km/h na slanom jezeru Bonneville Salt Flats u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 13:14