AUKCIJE

SAMO U AMERICI Prodaje se Dodge 'Double Header', klasični automobil s dva lica koji nadmašuje sve dosad viđeno...

 
 Mecum

Poznata američka aukcijska kuća Mecum obično nudi rijetke i kolekcionarske automobile, recimo, poput Mustanga iz filma Bullitt, međutim ovaj prerađeni Dodge "Double Header" svakako nadmašuje sve odsad viđeno.

Ovaj neobičan auto s dva lica idućeg mjeseca kreće na aukciju, a riječ je o jedinstvenoj preradi Dodgea Colta i Plymoutha Champa, oba iz 1981. godine, a u principu je riječ o identičnom automobilu koji se u SAD prodavao pod obje značke, dok ga mi bolje poznajemo kao Mitsubishi Colt.

U opisu Mecuma nema previše detalja, ali jasno je kako su u jedno vozilo spojene dvije prednje polovice automobila.

Foto: Mecum

Rezultirajuća kombinacija zapravo izgleda prilično zgodno jer je jasno kako je netko uložio puno vremene kako bi u finalu dobio ovakvog egzotu.

Kao rezultat toga, automobil izgleda simetrično jer su oba kraja gotovo jedna zrcalna slika.

Dvobojna tema u kabini je zanimljiva jer jedna polovica ima crnu unutrašnjost s crnim kožnim sjedalima dok je druga polovica upravo suprotna i ima crveni interijer s crvenim kožnim sjedalima.

Ispod haube - da, u množini, nalaze se 1,6-litreni četverocilindrični motori od 81 KS. Oba su povezane s četverostupanjskim ručnim mjenjačem i što ste do sada vjerojatno pogodili, ovaj se auto može voziti s obje strane. Aukcijske procjene nema, ali se automobil prodaje "bez rezerve".

Inače je riječ o automobilu koji je homologiran i registriran za vožnju koji je dio poznate Dallas Hawkins kolekcije koja obiluje američkim kultnim "muscle" automobilima poput Camara, Corvette, Chargera...

U svakom slučaju sigurno ne bi bio ugodan osjećaj voziti iza ovog automobila na cesti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:24