restomod snova

Ringbrothers ponovo iznenadili: ‘Tusk‘ Dodge Charger iz 1969. pogoni Hellephant V8 od 1013 KS

Ringbrothers je također opsežno unaprijedio vanjski i unutarnji izgled ovog divljeg Dodge Chargera iz 1969.

Dodge Charger Tusk

 Ringbrothers

Američka ekipa Ringbrothers proslavila se restomod preradama kultnih američkih muscle automobila, a ovo je prvi od tri projekta koje će pokazati na ovogodišnjem sajmu tuninga SEMA Show u Las Vegasu. Ovaj divlji Dodge Charger iz 1969. s dodatkom u nazivu ‘Tusk‘ opremio ga je najluđim motorom koji je Mopar ikada napravio - 6,2-litrenim Hellephant V8 strojem s dodanim kompresorom.

image

Dodge Charger Tusk

Ringbrothers

Prethodno su opsežno radili na ovjesu i šasiji: Charger se sada također temelji na prilagođenom okviru Roadster Shopa s revidiranom postavom ovjesa s Fox RS SV zavojnicama, neovisnim stražnjim ovjesom, širim tragom kotača, s tim da su prednji kotači pomaknuti su pet cm naprijed.

Tek je tada bilo moguće ubaciti V8 koji je spojen s Bowler Tremec T-56 Magnum ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa s pogonskom osovinom serije QA1 REV od karbonskih vlakana.

image

Dodge Charger Tusk

Ringbrothers

Mopar je proizveo samo 100 primjeraka Hellephanta, a svaki je postiže 1013 KS i 1288 Nm okretnog momenta koji mjenjač prenosi na stražnju osovinu. Puno snage znači da je potrebna i velika sila kočenja pa je Ringbrothers ugradio set Baer Extreme 6S čeljusti sa šest klipova.

Opsežno se radilo i na izgledu klasičnog Chargera. Na primjer, prednji kraj ima novi jednodijelni okvir od karbonskih vlakana s jednim komadom strojno obrađenih kromiranih obruba.

image

Dodge Charger Tusk

Ringbrothers

Ringbrothers je također redizajnirao prednju masku i spojler dok je također promijenio oblik prednjeg i stražnjeg odbojnika. Poklopci stražnjih četvrtina također su produženi, a tu su i nove obloge vrata. Vanjski dio krasi nijansa poznata kao ‘Black to the Future‘ koja je u kontrastu s brojnim zlatnim elementima, uključujući HRE kotače.

image

Dodge Charger Tusk

Ringbrothers

Interijer je također umjetničko djelo. Potpuno je presvučen i ima nove mjerače, prilagođeni upravljač, Vintage Air HVAC sustav i JL Audio sustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:30