filmski rekvizit

Prodaje se originalni filmski Batmobile iz ‘Batmana‘ Tima Burtona. Cijena: 1,5 milijuna dolara

Riječ je o službenoj filmskoj verziji automobila korištenog u filmovima Tima Burtona iz 1989. i 1992. godine

1989. Batmobile

 Classic Auto Mall

Malo je izmišljenih likova koji se bolje povezuju s cool automobilom poput Batmana. Jedan od najuzbudljivijih Batmobilea svih vremena sada se prodaje, a riječ je o službenoj filmskoj verziji automobila korištenog u filmovima Tima Burtona iz 1989. i 1992. godine, "Batman" i "Batman se vraća".

image

1989. Batmobile

Classic Auto Mall

Dizajniran od strane konceptualnog ilustratora Juliana Caldowa, a napravljen od strane tima za specijalne efekte Johna Evansa u Pinewood Studios u Engleskoj, ova duga, niska i široka verzija Batmobilea ima čuvena krila na stražnjoj strani, nevjerojatno dugu haubu i nešto što nalikuje mlaznom motoru na središtu straga.

image

1989. Batmobile

Classic Auto Mall

Nažalost, zapravo ga ne pokreće mlazni motor, niti bilo koji motor s unutarnjim izgaranjem. Pod karoserijom se nalaze elektromotori koji su ga mogli potjerati do brzine od 50 km/h, a prodavač nije želio riskirati da izazove požar, pa u ovom trenutku nije jasno pokreće li ga bilo što.

image

1989. Batmobile

Classic Auto Mall

Bez obzira na to, ostaje rekvizit u punoj veličini, što znači da postoje tri sjedala na koja možete sjesti. Ovaj Batmobile je nešto suprotno od McLarena F1, jer ima dva prednja sjedala i jedno skriveno stražnje sjedalo. Također ima ispravan bacač plamena koji vam omogućuje da zaista impresionirate svoje prijatelje.

image

1989. Batmobile

Classic Auto Mall

Osim što su ga prepoznali ljubitelji filma, ovaj poseban automobil možda je poznat i ljubiteljima tobogana, jer je korišten kao rekvizit za službenu vožnju "Batman Returns" na Six Flags Great Adventure događaju u New Jerseyju prije nego što ga je kupio sadašnji vlasnik. Batmobile se prodaje na Classic Auto Mall aukciji po cijeni od 1.5 milijuna dolara (10.9 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:49