AUKCIJE

Prodaje se goropadni Shelby 427 Cobra FAM Paula Walkera iz 1965. jedinstvene povijesti

Automobil je lakiran u Rosso Corsa crvenu boju dok je unutrašnjost bež boje - klasična Ferrari kombinacija
Shelby 427 Cobra FAM
 Mecum Auctions

Pokojni glumac Paul Walker, zvijezda franšize Brzi i žestoki, bio je poznat i po velikoj kolekciji automobila od kojih su mnogo bili vrlo specijalni ili rijetki. Ovaj Shelby 427 Cobra CSX1010 FAM iz 1965. godine jedan je od njih. U ponudu ga je sada stavila kuća Mecum i treba reći da osim poznatog prethodnog vlasnika ovaj primjerak ima neobičnu priču iza svog imena.

image
Shelby 427 Cobra FAM
Mecum Auctions

Dodatak FAM zapravo znači "Ferrari’s *ss Is Mine", a odnosi se na trkačko rivalstvo Carrolla Shelbyja i Forda protiv Ferrarija. Usto, automobil je lakiran u Ferrari Rosso Corsa crvenu boju dok je unutrašnjost bež boje, dakle klasična Ferrari kombinacija.

image
Shelby 427 Cobra FAM
Mecum Auctions

Krajem 1990-ih automobil je s FAM oznakama na karoseriji i na mjernim instrumentima kokpita osobno naručio Carroll Shelby, a od ukupno 14 izrađenih Cobra iz serije CSX1000, samo su dva završena u FAM izdanju, što dodatno govori o ekskluzivnosti primjerka.

image
Shelby 427 Cobra FAM
Mecum Auctions

O tome o kakvoj je goropadnoj zvijeri na cesti riječ svjedoči činjenica da ispod prednjeg poklopca ima ugrađen Shelby 427 FE 468 V8 atmosferski stroj od 550 KS koji je uparen s Tremec TKO600 ručnim mjenjačem s pet stupnjeva koji snagu prenosi na stražnju osovinu.

image
Shelby 427 Cobra FAM
Mecum Auctions

Karoserija je izrađena od aluminija, ugrađen je i roll-bar od nehrđajućeg čelika, ovjes je neovisan na sva četiri kotača, hladnjak s dva ventilatora (koji se jasno vide kroz otvor hlađenja), aluminijsko kućište diferencijala Shelby i kočnice Wilwood s čeljustima Shelby.

image
Shelby 427 Cobra FAM
Mecum Auctions

Koliku će cijenu postići ovaj jedinstveni Shelby doznat ćemo na akciji u Glendaleu u Arizoni 18. ožujka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:28