FUNKCIJA NAD FORMOM

Prilikom testiranja dizajn nije bitan: Na oglasniku osvanula rijetka ‘testna mula‘ LaFerrarija

Ovo je modificirana verzija 458 Italije korištena između svibnja 2011. i prosinca 2012. u prvoj od tri faze razvoja LaFerrarija

2012. Ferrari LaFerrari prototip

 RM Sotheby‘s

Apsurdno nazvan Ferrari LaFerrari Hybrid predstavljen je 2013. godine, a na ulice je stigao godinu dana kasnije pri čemu su mu glavni rivali bili McLaren P1 i Porsche 918 Spyder. No mnogo prije nego što je predstavljen s 963 KS, Ferrarijevi inženjeri su se oslanjali na ovaj prototip kako bi testirali kočnice, upravljanje, ovjes, ESP i naravno, 6,3-litreni V12 nadolazećeg hiperautomobila.

image

2012. Ferrari LaFerrari prototip

RM Sotheby‘s

U osnovi, ovo je snažno modificirana verzija 458 Italie kojeg je Ferrari koristio između svibnja 2011. i prosinca 2012. u prvoj od tri faze razvoja LaFerrarija. Njegovo aluminijsko podvozje uvelike je modificirano kako bi V12 motor stao, a 458 je dao daleko više snage i "glazbe" nego što bi ikada imao u standardnom V8 obliku.

image

2012. Ferrari LaFerrari prototip

RM Sotheby‘s

U usporedbi s glatkim i uglađenim LaFerrarijima koje smo ovih dana navikli gledati kao "garažne kraljice", ovaj prototip mnogo je "grublji" i predstavlja trijumf funkcije nad formom. Veliki komadi karoserije su izrezani, a žica i napomena ima posvuda. Što je najbolje od svega, dolazi čak i s maskirnim pločama koje je nosio tijekom testiranja kako bi prikrio svoj dizajn.

image

2012. Ferrari LaFerrari prototip

RM Sotheby‘s

Testne automobile proizvođač obično zadržava za daljnja testiranja, ali oni se vrlo često i gnječe, iako ga je u ovom slučaju Ferrari 2016. godine prodao privatnom kolekcionaru uz napomenu da se ne može registrirati i koristiti na cesti. Nažalost, to će i dalje biti slučaj za onog tko ga kupi na aukciji RM Sotheby'sa u svibnju.

image

2012. Ferrari LaFerrari prototip

RM Sotheby‘s

Ljudi sa strašću prema Ferrariju postoje, i sigurno neće propustiti ovaj fascinantni komad Ferrarijeve povijesti jer se prilike poput ove ne pojavljuju često. Aukcijska kuća nema procjenu cijene, ali očekujemo neki više-milijunski iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 12:54