FORMULA 1

Predsezonsko testiranje ove sezone pokazalo manje nego ikad, Bahrein će biti trenutak istine

Zbog promjene pravila u F1 momčadi će ove godine voziti na bolidima od prošle sezone uz neke manje izmjene
Predsezonsko testiranje
 Auto klub

Protekli vikend obilježilo je predsezonsko testiranje u Formuli 1. U normalnoj sezoni ovo predstavlja jedinstvenu priliku za momčadi da testiraju svoje nove bolide i vide kako stoje u usporedbi s drugim momčadima. Zbog promjene pravila u F1 momčadi će ove godine voziti na bolidima od prošle sezone uz neke manje izmjene.

Ova promjena pravila automatski znači da je samo predsezonsko testiranje od puno manjeg značaja nego recimo prošle godine.

Unatoč tome ovaj vikend mogli smo vidjeti i poneka iznenađenja, poput loših vremena za Mercedes i kvara bolida. Većina će pokušati iz događanja tijekom vikenda izvući poneki zaključak, ali ti zaključci su rijetko korisni.

S obzirom da nema velikih promjena na bolidima i da su to većinom identične kopije prošlosezonskih onda je za zaključiti kao su i prošlosezonske utrke bolji barometar za pouzdanost momčadi. Jedina veća promjena na gridu ove sezone je da McLaren starta sa Mercedesovim motorima.

Jasna slika tko kako stoji i jesu li male promjene na bolidima utjecale značajno na odnose snaga na gridu vidjeti ćemo tek za nešto manje od sva tjedna za kada je zakazan prvi okršaj u Bahreinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 03:32