FOTO, VIDEO

POJAVLJIVANJE U FILMU UDVOSTRUČILO MU VRIJEDNOST: Aston Martin DB5 iz filma GoldenEye na aukciji bi mogao postići cijenu od 1,6 milijuna funti!

 
 Bonhams

Veza tajnog agenta Jamesa Bonda i Aston Martina traje već preko 50 godina, a sve je počelo 1964. godine kada je Bond (odnosno Sean Connery) vozio kultni DB5. A upravo će Bondov DB5 biti ponuđen na aukciji za koju je zadužena aukcijska kuće Bonhams, a koja će se održati u sklopu Goodwood festivala brzine koji privlači mnoštvo kolekcionara i entuzijasta, pa je za pretpostaviti kako će za ovaj model nadmetanje biti prilično zanimljivo. Ipak, treba napomenuti kako nije riječ o primjerku kojeg je vozio Sean Connery, već o primjerku kojeg je vozio Pierce Brosnan u nastavku "GoldenEye".

Foto: Bonhams

Vrijednost ovog modela općenito raste iz godine u godinu, a činjenica da je spomenuti primjerak bio zvijezda filma o Jamesu Bondu diže mu cijenu u nebo. Tako se na aukcijama dobro očuvani modeli DB5 mogu kupiti za 600-700 tisuća funti, dok se za ovaj primjerak očekuje iznos između 1,2 i 1,6 milijuna eura! Dakle, pojavljivanje u Bondu udvostručilo je cijenu ovom kultnom modelu. "Svi fanovi Bonda sjećaju se legendarne scene jurnjave po zavojitim cestama iznad Monte Carla na kojima se Pierce Brosnan u svom Astonu DB5 utrkuje protiv negativke u Ferrariju F355 Riječ je o jednoj od najuzbudljivijih scena jurnjave", izjavio je direktor Bonhamsa. Mi se slažemo s njim, a u slučaju da se ne sjećate scene, evo podsjetnika:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:12