TUNING SCENA

Pogledajte ovaj ekstremno prošireni VW Golf 2 od JP Performancea s VR6 motorom

Posljednji projekt poznate tunin kuće je prošireni VW Golf 2, koji je prvi takve vrste na svijetu
JP Performance VW Golf 2
 Speedhunters

Tko god je imalo u njemačkoj tuning sceni, čuo je za Jean-Pierrea Kraemera i izuzetno modificirane automobile JP Performancea, njemačke tuning kuće locirane u Dortmundu. Naime, kompanija se proslavila na YouTubeu i društvenim mrežama i postala neizostavan dio njemačke tuning scene, a nedavno je započela suradnju s Prior-Designom. Dvije kompanije počele su pretvarati rendere poznatog umjetnika Khyzyla Saleema u stvarnost.

image
JP Performance VW Golf 2
Speedhunters

Posljednji projekt JP Performancea je prošireni VW Golf 2, koji je prvi takve vrste na svijetu. Dva različita primjerka korištena su prilikom realizacije posebnog 'Thunderbunny' Golfa. Ugrađen je motor čiji raspored podsjeća na Renaultovog 5 Turba ili reli legende Peugeota 205 GTI-a, a šlag na torti je ekstremno prošireno tijelo.

image
JP Performance VW Golf 2
Speedhunters

Proširena karoserija podrazumijeva i široke 'cipele'. Straga su postavljeni su Rotiform niskoprofilni 19-inčni naplatci širine 325, čiji dizajn podsjeća na klasične BBS felge. Sprijeda je riječ o istim naplatcima, iako manjih dimenzija. Također je ugrađen Airride 3P sustav zračnog ovjesa koji cijelom projektu daje impresivnost i jedinstvenost.

image
JP Performance VW Golf 2
Speedhunters

Ispod poklopca motora nalazi se VR6 koji Golfu daje sasvim dovoljno snage, a sprijeda je ugrađen prilagođeni aluminijski intercooler. Automobil je već isproban na testnoj stazi 'Lasise', gdje je pokazao izvanrednu upravljivost i vozne sposobnosti. Iako je riječ o automobilu namijenjenim za natjecanja u 'Style' kategorijama, kompanija navodi kako će nevjerojatni Golf možda i 'pokazati stražnja svjetla nekom drugom automobilu'.

image
JP Performance VW Golf 2
Speedhunters

Za nas je riječ o pravom remek-djelu kreativnosti i vjerojatno jedan od 'najžešćih' Golf 'dvojki' na svijetu. Ako vam se sviđa, možete pogledati videozapis u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 20:07