ide na aukciju

Ovo je ozbiljna replika kultnog Ferrarija F40 za djecu s malim benzincem pod nazivom F-Racer Junior

Ne pokreću ga pedale kao mnoge dječje automobile, već je opremljen malim benzinskim motorom od 270 kubika

F-Racer Junior

 RM Sotheby‘s

Ferrari F40 jedan je od najlegendarnijih automobila tvrtke iz Maranella. Napravljen je u spomen na 40. godišnjicu Ferrarija 1987. godine, a proizvedeno je kupno 1315 jedinica do 1992. Popularni Ferrari doživio je i iteraciju kao replika za djecu koja ide na aukciju sljedećeg kolovoza.

Model o kojem je riječ zove se F-Racer Junior i približna je replika originalnog automobila u mjerilu ¾. Dug je 2,6 metara, širok 1,6 metara, a težak je 250 kilograma. Ono što je najzanimljivije jest da je funkcionalan, odnosno ne pokreću ga pedale kao mnoge dječje automobile, već je opremljen malim benzinskim motorom od 270 kubika s kojim je moguće voziti do 56 km/h.

image

F-Racer Junior

RM Sotheby‘s

Benzinski motor povezan je s redukcijskim mjenjačem, te auto ima neovisan ovjes, stražnji diferencijal i hidraulične disk kočnice. Karoserija je završena u crvenoj boji, a čak su i kotači replika izvornog F40 dizajna s pet krakova.

Jedina razlika, osim veličine, je ta što je ova dječja replika Ferrarija F40 kabriolet. Odluka da nema krov je posljedica činjenice da nema vrata, pa je odluka o otvorenom krovu donesena zbog lakšeg pristupa. Naravno, opremljen je krovom koji se može skinuti kako bi replika bila vjernija originalu.

image

F-Racer Junior

RM Sotheby‘s

Unutra se nalazi par sjedala presvučenih visokokvalitetnom crvenom tkaninom i uključuje sve vrste detalja, poput ključa za paljenje. Na jednoj aukciji RM Sotheby‘sa u Montereyju 2021. prodavala se slična replika. Tom prilikom prodana je za 105.000 eura, pa bi ova replika na aukciji mogla dosegnuti i višu cijenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:10