NOVA ZVIJER

Ovo je Hoonipigasus, trkaći auto Ken Blocka za Pikes Peak od 1400 KS baziran na Porscheu 911

Dizajn je inspiriran kultnom livrejom "Pink Pig" s trkaćeg Porschea 917/20 za Le Mans iz 1971. s ružičastom nijansom

Hoonipigasus Pikes Peak

 BBi Autosport

Ken Block i Hoonigan Racing Division predstavili su svoj najnoviji trkaći automobil koji je napravio BBi Autosport. Hoonipigasus kako ga zovu uglavnom se temelji na vintage Porscheo 911 930, te koristi središnje postavljeni motor od 1400 KS, ekstremnu aerodinamiku i posebnu ružičastu livreju koja odaje počast Porscheovoj trkaćoj prošlosti.

image

Hoonipigasus Pikes Peak

BBi Autosport

Trkaći automobil, koji se natječe u klasi PPO (Pikes Peak Open), opremljen je twin-turbo 4,0-litrenim boxer motorom modificiranim za ogromnih 1400 KS.

Što je još važnije, on više nije straga već na sredini, i šalje snagu na sva četiri kotača. Ukupna težina ograničena je na samo 1000 kg, a što se tiče ovjesa, on je podesiv po visini na temelju GPS podataka koji koriste telemetriju prošlogodišnje utrke.

image

Hoonipigasus Pikes Peak

BBi Autosport

Vizualno, Hoonipigasus je također dobio velike modifikacije. Masivni prednji razdjelnik i ogromno stražnje krilo sposobno je proizvesti silu pritiska potrebnu za Pikes Peak.

Oni su kombinirani s ultra širokim prednjim i stražnjim branicima s odsječenim krajem koji izgleda kao Buba, krovnim usisnikom zraka i ducktail spojlerom, a tu je i set monoblok trkaćih naplataka obuvenih u široke Toyo gume.

image

Hoonipigasus Pikes Peak

BBi Autosport

Livreju je dizajnirao Trevor Andrew, također poznat kao Guccighost, bivši olimpijski snowboarder, glazbenik i ulični umjetnik.

Njegov dizajn inspiriran je kultnom livrejom "Pink Pig" s Porschea 917/20 Le Mans iz 1971. s bijelom i crnom grafikom na ružičastoj nijansi, plus crveno obojenim amblemom Pegasus Mobila 1 koji je glavni sponzor.

image

Trevor Andrew i Ken Block

BBi Autosport

Ken Block je rekao: “Pikes Peak Hill Climb je jedan od velikih razloga zašto sam vozač relija. Popis vozača koji su se utrkivali i pobijedili na ovom usponu uključuje mnoge moje heroje: Walter Rohrl, Ari Vatanen, Michelle Mouton, Sebastien Loeb i Rod Millen. Oduvijek sam želio priliku utrkivati ​​se na Pikes Peaku na najvišoj razini i natjecati se za ukupnu pobjedu”.

Napominjemo da ovo neće biti Blockova prva vožnja na Pikes Peaku - tamo je 2005. godine vozio reli automobil Grupe N, dok je 2017. snimio film "Climbkhana: Pikes Peak". Utrka je zakazana za 26. lipnja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:24