PRODAN ZA 100.000 KN

Ovakav Audi Coupe Quattro iz 1990. spreman za izlazak na svaki brzinac relija ne viđa se često

Najzapaženije nadogradnje uključuju masivni spojler straga, krovni otvor za zrak i velika svjetla sprijeda

Audi Coupe Quattro

 cars&bids

Kada je riječ o Audijevoj povijesti u reliju, svi će pomisliti na mitski Sport Quattro, no malo tko na kasniji model Coupe Quattro iz 1990-ih. Ali, ako ste ljubitelj Audija i sportskih reli uspjeha marke, a ne želite izdvojiti bogatstvo za Sport Quattro (koji se uopće rijetko nađe na aukcijskim listama) tada bi ovaj jako modificirani Coupe Quattro baš za vas.

Da je riječ o vrlo zanimljivom autu potvrđuje činjenica da je upravo prodan za 16.969 dolara, ili oko 115.000 kuna putem platforme Cars & Bids.

image

Audi Coupe Quattro

cars&bids

Ovaj moderni klasik Coupe Quattro iz 1990. ima niz modifikacija koje ga pretvaraju u pravi rally automobil. Nažalost, jedna od tih izmjena uključuje i brisanje brojača kilometara, tako da je ukupna kilometraža automobila zapravo nepoznata. Sveukupno stanje bi se moglo opisati kao solidno jer se automobil koristio za svoju namjenu - natjecanje.

Najzapaženije nadogradnje uključuju masivni spojler straga, krovni otvor za zrak, reli "obuću" te set svjetala za više svjetla noću sprijeda.

image

Audi Coupe Quattro

cars&bids

Ostali vizualni dodaci uključuju dvostruka okrugla prednja svjetla, prilagođenu prednju masku, ventilacijske otvore i lako stražnje staklo od kompozita

Unutrašnjost je u potpunosti spartanska i sadrži kavez za zaštitu izrađen po narudžbi, trkaća sjedala i pojaseve, MOMO volan, metalne poklopce papučica i sustav za suzbijanje požara.

image

Audi Coupe Quattro

cars&bids

Ipak, pravi dragulj ovog automobila i istinski dokaz koliko je bilo opsežno modificiranje - je motor. Konkretni Audi Coupe Quattro pokreće 2,2-litreni 5-cilindarski turbo motor koji je serijski postizao 166 KS i 213 Nm koje je na sve kotače šalje 5-stupanjski ručni mjenjač.

No, "otvoreni" turbo, modificirana glava cilindra, kovani klipovi, novi sustav ubrizgavanja goriva, novi sustav upravljanja motorom, novi sustav paljenja, novi međuhladnjak i cijevi i poseban ispušni sustav popis je naknadnih dorada. Premda snaga nije poznata možemo pretpostaviti da je više nego dovoljna za utrkivanje.

image

Audi Coupe Quattro

cars&bids

Ostale mehaničke nadogradnje uključuju rotore kočnica Wilwood, ojačan ovjes i hidraulička pumpa za upravljanje. Općenito, ovaj automobil je vrlo zanimljiv ako želite poseban auto s reli nasljeđem, a na kojeg ne želite potrošiti bogatstvo. A takav se kupac našao i nije "iskrcao" bogatstvo za njega. Je li vama zanimljiv ovaj poseban Coupe Quattro?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:41