Totalno cool

Ovaj Bentley Arnage karavan 4x4 s detaljima od drva iz 2003. jedinstven je i sada se prodaje

Svaki put kad Bentley predstavi novi model, netko ga brzo pretvori u elegantni shooting brake s dugim krovom

2003. Bentley Arnage karavan

 Mobile.de

Svaki put kad Bentley predstavi novi.model, netko ga brzo pretvori u elegantni shooting brake s dugim krovom. Međutim, takvih kreacija ne postoji mnogo, a jedna od njih je sada na prodaju.

image

2003. Bentley Arnage karavan

Mobile.de

Riječ je o Bentleyju Arnageu iz 2003. sa samo 39.000 kilometara na satu, za kojeg vlasnik putem Mobile.de traži 129.000 eura (980.000 kuna).

Automobil je napustio tvornicu kao obični Arnage, nakon čega ga je kupio talijanski industrijski nasljednik s određenim ciljem na umu.

image

2003. Bentley Arnage karavan

Mobile.de

Tako priča ide, navodno je želio nešto s dovoljno prostora za prtljagu kako bi mogao putovati između svojih rezidencija u Monaku i Švicarskoj. Zbog toga je Arnagea odveo američkoj tvrtki Genaddi Design, koja je uspjela preoblikovati karoseriju limuzine u karavana.

image

2003. Bentley Arnage karavan

Mobile.de

Povrh toga, kako bi se zadovoljio drugi zahtjev vlasnika da se može kretati težim terenom, Arnage je dobio sustav pogona na sva četiri kotača Cadillaca Escaladea. A ako sve to nije bilo dovoljno, bočni i stražnji dio karoserije ukrašeni su drvenim oblogama.

image

2003. Bentley Arnage karavan

Mobile.de

Što se tiče unutrašnjosti, vlasnik je taj posao prepustio dizajnerskoj kući Pininfarina.

Uz sve vizualne promjene napravljene u kabini, tu su i funkcionalni dodaci poput dvostrukog krovnog otvora i sklopivih stražnjih sjedala.

image

2003. Bentley Arnage karavan

Mobile.de

Što se tiče motora, on je ostao netaknuti. 6,75-litreni twin-turbo V8 sposoban je za moćnih 456 KS (336 kW) i 875 Nm okretnog momenta, koji se sada šalju na sva četiri kotača putem automatskog prijenosa. Sve u svemu, cijeli posao je koštao oko 900.000 eura (6,8 milijuna kuna), što je prilično visoko u usporedbi sa svotom koju vlasnik za njega danas traži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:43