SEBASTIAN VETTEL

'Ova staza mi mnogo znači, u meni su proključale emocije...

Dominacija njemačkog vozača u Red Bullu, Sebastiana Vettela, se nastavlja. Na Velikoj nagradi Italije, u Monzi, pobijedio je osmi put ove sezone i praktički je osigurao obranu naslova prvaka...

Bila je ovo ukupno 18. pobjeda u karijeri 24-godišnjeg Nijemca koji je na postolju, nakon nove odlične izvedbe, zaplakao:

- Ova staza mi mnogo znači. Ovdje sam ostvario svoju prvu pobjedu. Danas sam se sjetio baš svakog detalja s te utrke. Nisam izdržao, stvarno su u meni proključale emocije - rekao je nakon utrke Vettel i dodao:

- Ne, nismo danas riskirali apsolutno ništa. Riskirali smo dan ranije na treningu. Definitivno kao momčad i u bilo kojem drugom slučaju rastemo iz dana u dan. Sve smo bolji i svi u Red Bullu možemo biti presretni ovom sezonom.

Button: Možda je Schumacher izgubio pamćenje



Britanski pilot McLarena Jenson Button žestoko se obrušio na vožnju sedmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 Michaela Schumachera nakon nedjeljne utrke Velike nagrade Italije vožene u Monzi. Schumacher je tijekom utrke vješto, ali pomalo nekorektno, iza sebe zadržavao britanskog vozača Lewsisa Hamiltona, što se nije najbolje svidjelo njegovom momčadskog kolegi Buttonu.

- Mislim da se previše pomicao lijevo-desno braneći svoju poziciju ispred Lewisa. Konstanto je išao lijevo, desno, lijevo, desno... što i nije bilo baš najpametnije. Uostalom, to nije kako smo se dogovorili da je dozvoljeno. Rekli smo da vozač u defenzivi smije samo jednom izravno blokirati bolid koji ga pokušava preteći. Možda je Michael toliko ostario da je izgubio pamćenje - rekao je ironično Button.

Schumacheru je iz boksa javljeno da propusti Hamiltona kako ne bi zaradio kaznu od sudaca koji su krenuli istraživati taj duel. Hamilton je nakon toga pretekao Nijemca te preko radija uzviknuo svom boksu: "To se zove utrkivanje".

- Nakon što sam prošao Schumachera, dobro sam se zabavio pokušavajući uloviti Vettela - rekao je Britanac nakon utrke.

Mercedes Rosbergu nudi produljenje do 2015. godine



U tijeku su pregovori između vodstva Mercedes GP-a i i njemačkog pilota Nice Rosberga (26) oko potpisivanja novog ugovora. Postojeći 26-godišnjemu njemačkom pilotu istječe na kraju iduće godine. Njedjeljni Bild saznao je da Mercedes svom vozaču nudi trogodišnje produljenje.

- Nico i Mercedes obostrano su zainteresirani za dugoročnu suradnju – izjavio je glavni Mercedesov inžinjer Norbert Haug, dok je sam Rosberg, vozač bez ijedne pobjede u karijeri unatoč više od stotinu nastupa u Formuli 1, dodao:

- Kad vidim kako se stvari razvijaju u radionici, sasvim sam uvjeren da će nam Ross Brawn složiti vrhunski bolid.

Rosberg ima drugih opcija. Otvaraju mu se, primjerice, mjesta u Ferrariju i Red Bullu, jer s krajem iduće godine ugovori istječu Felipeu Massi i Marku Webberu. Baš stoga u Mercedes GP-u pokušavaju djelovati tako brzo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 20:21