FIKCIJA S PLATNA

OTKRIVENA CIJELA ISTINA Filmski Mustang sa Skylineovim motorom nikad zapravo nije driftao u Brzim i žestokima: Tokyo Drift, a čak je i zvuk bio lažan!

 

Stari Ford Mustang iz 1967. iz filma Brzi i žestoki: Tokyo Drift jedan je od najkontroverznijih automobila ikad prikazanih na filmskom platnu.

Naime, zbog ugrađenog motora RB26 iz Nissana Skylinea mnogi su ostali začuđeni, a mišljenja su čak i danas iznimno podijeljena.

Dok ljubitelji američkih muscle automobila smatraju da se “svetinja jednostavno ne dira” te da je u Mustangu svakako trebao biti motor V8, velik broj drugih zanesenjaka smatra da je ovim potezom spojeno najbolje od najboljeg.

Sve u svemu, od samog prikazivanja filma 2006. godine pa sve do danas svi su htjeli saznati više informacija o tome automobilu, a sada konačno imamo i priliku.

YouTuber Craig Lieberman intervjuirao je Seana Morrisa - stvaratelja ovog kontroverznog automobila koji je otkrio sve informacije o njemu ispred i iza platna.

Prilikom stvaranja filmskog Mustanga, ekipa mehaničara htjela je u njega ugraditi motor RB26 twin-turbo iz Nissana Skylinea GT-R (R34).

No nažalost, on nije stao zbog svoje širine. Stoga jedina opcija je bio isti takav motor, ali s jednim turbopunjačem. Morris je u videu čak priložio i snimku prvog paljenja motora nakon što je ugrađen u Mustanga.

S obzirom na to da je ovaj Mustang iz 1967. godine zapravo imao ugrađen motor V6, modifikacija s motorom iz Skylinea bilo je poprilično pojačanje. Filmski automobil je na dyno testu pokazao da razvija čak 340 konjskih snaga i 358 Nm okretnoga momenta.

Iako nas je Morris svim detaljima vrlo zainteresirao, jedna izjava ipak je pomalo razočaravajuća. Naime, pravi RB26 Mustang zapravo nikad nije driftao u filmskim scenama.

Svojom snagom i performansama bio je poprilično sposoban za to, ali umjesto njega driftalo je šest kaskaderskih Mustanga sa standardnim V8 motorima.

Svaki zvuk Mustanga u scenama drifta ugrađen je tek u postprodukciji.

Video pogledajte OVDJE

No opet je utješno da je ovaj automobil zapravo napravljen, te da još dan danas postoji u nečijoj kolekciji u stanju u kakvom je bio i u filmu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:44