FORMULA SE VRAĆA U SAD

Otkriven projekt staze u Austinu, a Talijani tvrde da dovode 'cirkus' u Rim

Od 2012., ne kasnije od 2013. godine Grand Prix utrka bit će održana u Rimu. Bit će to druga utrka u Formuli 1 za Italiju - komentirao je rimski gradonačelnik
Renault driver Robert Kubica of Poland, right, steers his car into the hairpin, at the start of the Belgian Formula One Grand Prix in Spa-Francorchamps, Belgium, Sunday, Aug. 29, 2010. (AP Photo/Yves Logghe)
 AP

Organizatori utrke za Veliku nagradu SAD-a, koja će se održati u Austinu (država Teksas) 2012. godine, predstavili su projekt nove staze na kojoj će se Formula 1 vratiti na velika vrata u SAD nakon pet godina odsustva. Podsjećamo, Formula One Management i organizator utrke, Full Throttle Productions, dogovorili su ranije desetogodišnju suradnju, pa će najbolji vozači Formule 1 kružiti stazom dugom 5.47 kilometara u obrnutom smjeru od kazaljke na satu.

- Mislim da bi vozači i gledatelji trebali biti zadovoljni projektiranom stazom - komentirao je Tavo Hellmund, menadžerski partner Full Throttle Productionsa, stazu čiji zavoji broj tri i šest podsjećaju na stazu u Silverstoneu, zavoji 12 i 15 na njemački Hockenheimring, a zavoji broj 16, 17 i 18 na istanbulski zavoj broj 8.

Posljednja Velika nagrada SAD-a održana je 2007. godine. Slavio je tada u Indianapolisu Lewis Hamilton.

Od 2012. godine Formula 1 u Rimu?

Prema riječima rimskog gradonačelnika Giannija Alemanna, Italija bi za dvije do tri godine mogla imati dvije utrke u kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1...

Pored tradicionalne Velike nagrade Italije na stazi u Monzi, u kalendar bi mogla biti implementirana i utrka na ulicama Rima, koja se spominje kao realna opcija već dulje vrijeme.

- Od 2012., ne kasnije od 2013. godine Grand Prix utrka bit će održana u Rimu. Bit će to druga utrka u Formuli 1 za Italiju, budući je utrka u Monzi zagarantirana - komentirao je rimski gradonačelnik za televiziju Rai 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 02:22