6 ZVJEZDICA

NISU SAMO TUNERI: zavirite u restauratorsku radionicu Brabusa

Osim tuniranja serijskih Mercedesa stručnjaci Brabusa okrenuli su se restauraciji klasika
 Foto: Brabus

Brabus obično vežemo uz tuning novijih Mercedesa, međutim to je samo dio njihovog posla, koji se u zadnjih nekoliko godina proširio na novu aktivnost- restauraciju klasičnih automobila. Na sajmu klasičnih automobila u Essenu prošle godine pokazali su nekoliko automobila koji su prošli njihov program restauracije pod nazivom "six-star restoration" "restauracija sa 6 zvjezdica". POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Uz to su za sve nas koji nismo prisustvovali objavili fotogaleriju sa radovima. Inače, program "restauracija sa 6 zvjezdica" na jednom automobilu radi 4000 sati kako bi ga doveli u perfektno stanje. Riječ je dakle o vrhunski odrađenom poslu. Vlasnici klasičnih automobila znaju koliko zahtjevno može biti pronaći sve dijelove za takve automobile te ih još i posložiti, a sada su za to dostupni ljudi iz Brabusa koji će neke dijelove, ako više nisu dostupni za nabavu, izraditi sami.

Brabusov odjel za klasične automobile otvoren je 2013. godine, a osim restauracije Mercedesovih modela nudi i servisiranje. Automobile rastavljaju do posljednje komponente, a dijelove koji ne mogu biti servisirani zamjenjuju novima. Za lak se koriste posebna sredstva kako bi se spriječilo stvaranje hrđe. A kako bi dokazali da u ovom poslu paze na svaki detalj, Brabus za sve restaurirane automobile nudi čak 2 godine garancije.

---

Kako bismo novi Autoklub.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Autoklub.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr/autoklub.

Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 07:29